AKTUÁLIS

Novemberi hosszú hétvége Tourinform tippekkel

Novemberi hosszú hétvége Tourinform tippekkel
Páros, vagy családi kirándulás, romantikus séta finom falatokkal, vagy kulturális élmények? Székesfehérvári programtippekkel várjuk minden időben!

„Miénk e föld!” – Október 23. Fehérváron

„Miénk e föld!” – Október 23. Fehérváron
Október 23-án 15 órakor kezdődnek a városi ünnepi megemlékezések az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Elsőként megemlékezést és koszorúzást tartanak az Ötvenhatosok terén, ahol Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi Egyetem rektorhelyettese mond beszédet, majd 16 órától a Városház téren "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével.

Forradalmi séta - Székesfehérvár '56

Forradalmi séta - Székesfehérvár '56
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett. „Székesfehérvár szíve 1956-ban együtt dobogott, sajgott és reménykedett az országgal a magyar forradalomért. Lélegzetét visszafogva figyelte a város az országos történéseket és eseményeket. De nem csak figyelt, cselekedett is." Csurgai Horváth József kötetének sorai köszönnek vissza Kiss Erika vezetésén.

Ritka kincs a Székesegyházban!

Ritka kincs a Székesegyházban!
Hamarosan lezárul a Szent István székesegyházban folytatott országos jelentőségű ásatás. A régészek rendkívül értékes leletet is felszínre hoztak: egy 13. század első feléből származó, gótikus stílusú limoges-i korpuszt. A nagyközönség november 5-től a Városházán is megcsodálhatja a kegytárgyat.

Barokk mennyország - még október 23-ig látható!

Barokk mennyország - még október 23-ig látható!

A mennyországot hozták el nekünk. Annak is pompázatos faragású, fényes barokk elemeit – egyenesen a székesegyházból. Elképesztő, hatásos és lenyűgöző – e szavakkal lehetne leírni a kiállítást, amely október 23-án látható utoljára a Csók István Képtárban.

 

Kulturális feltöltődés

Kulturális feltöltődés

Állandó kiállításaink mellett több különleges időszaki tárlattal kecsegtet az idei ősz, melyeket nem érdemes kihagyni! Egy csokorba gyűjtöttük azokat a kiemelt újdonságokat, melyek az ősz folyamán, hosszabb-rövidebb ideig, felejthetetlen élményekkel várnak bennünket.

ŐSZi PROGRAMKAVALKÁD

Halloween túra

Halloween túra
Tudod, kiket neveztek boszorkányoknak? Mit jelképez a macska és a seprű?
Csatlakozz Halloween hangulatú túránkhoz, ismerd meg Székesfehérvár "rémes" történeteit, valamint a Hiemer-ház elfeledett lakóit…

Hét napos programelőzetes

Hét napos programelőzetes
Kiválogattuk a legjobb programokat, amit Fehérvár kínál az elkövetkező 7 napban! Színház, sport, kiállítás, vagy gyerekprogram, itt van minden, amit nézni, hallani, csinálni érdemes! Jó szórakozást!