Új társasjáték a fehérvári Tourinform irodában!

Új társasjáték a fehérvári Tourinform irodában!

Próbáld ki te is az Adventourist-ot, és légy a legmenőbb utazási iroda vezetője!
Magyarország természeti kincsei és épített öröksége ismerhető meg abból a társasjátékból, melyet a székesfehérvári Tourinform Irodában is megtalálhatnak az érdeklődők március végéig. Az Adventourist szórakoztató, lebilincselő stratégiai játék, mindazoknak szól, akik szeretik a taktikai kihívásokat, mert itt egy képzeletbeli utazási iroda vezetőjeként összemérhetik képességeiket a versenytársakkal.


A magyar szürkemarhától a gödöllői kastélyon át a Várkert Bazárig, a gyulai vártól a Kilenclyukú hídon át Tihanyig Magyarország minden turisztikai térsége helyet kapott azon a társasjátékon, melyet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány fejlesztett. Az Adventourist nevű társasjátékot ajánlják mindazoknak, akik szeretik a stratégiai, taktikai játékokat. Izgalmas és lebilincselő játék, de szemléletformáló eszköz is egyben - használatával ugyanis a résztvevők játékos formában ismerkedhetnek meg hazánk turisztikai értékeivel. A társasjáték két változatban készült: az egyik Magyarország természeti kincsei, a másik hazánk épített öröksége köré szerveződik.

Íme egy kis ízelítő a játékból: a történet szerint idényről idényre turisták sokasága érkezik pihenni Magyarországra, akik az itt töltött szabadidő során szeretnék megízlelni a magyar ételkülönlegességeket, kikapcsolódni, szórakozni, látványosságokat, nevezetességeket megismerni. Minden játékos egy-egy utazási irodát vezet, melyhez egy-egy térség tartozik. Minden egyes játékosnak az a célja, hogy az általa kínált szolgáltatásokkal, látványosságokkal minél igényesebb és minél több turistát vonzzon a saját térségébe. A játékban taktikusan, előrelátóan kell lavírozni a turisták igényei, a meglévő látványosságok és szolgáltatástípusok között, melyhez fejlesztési lehetőségek, csábító programok, kulturális, gasztronómiai és egyéb lehetőségek kapcsolódnak.

A győzelem tehát nem a szerencsén múlik: szükség van stratégiai, taktikai, erőforrás-gazdálkodási készségekre, melyek minél jobb kihasználásával az nyer, aki a legtöbb hírnévpontot gyűjti össze a játékban – pont úgy, ahogy az életben is.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány a játéknak olyan szemléletformáló szerepet (is) szán a honismeret és a turizmusgazdaság terén, mint például a mindenki által ismert Gazdálkodj okosan vagy a Monopoly, amely játékok több generáció számára a pénzügyi tudatosságra nevelés „alapintézményeinek” számítanak.  

Mint minden stratégiai játék, az Adventourist játékszabálya sem a legegyszerűbb, felnőtt segítségével kb. 10 éves kortól kezdve javasolt a gyermekeknek, 2-5 fő részvételével.