Ajándékbolt

Ajándékbolt: ilyenek vagyunk ma...

Ajándékbolt: ilyenek vagyunk ma...

Megnyitás óta boltunk átesett már néhány átalakításon, ám mai formájára nagyon büszkék vagyunk.

Célunk volt, hogy minden temékünknek egy letisztult és egységes keretet adjunk, bár  termékeink sokfélesége kihívás elé állított minket. Hisz nálunk fehérvári szuvenírek, csapat mezek és kézműves termékek egyaránt megtalálhatóak. Vásárlóink visszajelzései alapján, úgy érezzük, hogy sikerrel jártunk! Térjen be hozzánk és nézze meg saját szemével!

Fehérvári Ajándékbolt
Székesfehérvár, Oskola u. 2–4.
Telefon: +36-22/537-261
E-mail: ajandekbolt@szekesfehervar.hu
Facebook: www.facebook.com/fehervari.ajandekbolt 

Nyitvatartás:

Május 1. – június 30.:
Hétköznap: 9.00–18.00
Szombat: 10.00–16.00
Vasárnap: 10.00–16.00

július 1. – augusztus 31.:
Hétköznap: 9.00–18.00
Szombat: 10.00–18.00
Vasárnap: 10.00–18.00

Szeptember 1 – 30.:
Hétköznap: 9.00–18.00
Szombat: 10.00–16.00
Vasárnap: 10.00–16.00

Október 1. – április 30.:
Hétköznap: 9.00–18.00
Szombat: 9.00–13.00 
Vasárnap: zárva

Fehérvár emlékbe

Fehérvár emlékbe

Jól érezte magát nálunk? Mit vinne magával legszívesebben? Kézműves ékszert, királyaink mellszobrát, vagy az Országalmát?

Bármelyik lehetséges, ha nem hiszi, járjon utána!

Válasszon egyedi emléktárgyat a Fehérvári Ajándékbolt kínálatából! A Hiemer-ház impozáns épületében található üzlet a helyi értékek tárháza. Minőségi portékákkal, iparművészeti alkotásokkal, és a város négy élvonalbeli sportcsapatának ajándéktárgyakkal várjuk.

Fehérvári Ajándékbolt
Székesfehérvár, Oskola u. 2–4. (a Tourinform Iroda mellett; bejárat a Városház tér felől)
Telefon: +36-22/537-260
E-mail: ajandekbolt@szekesfehervar.hu
Facebook: www.facebook.com/fehervari.ajandekbolt 

Nyitva tartás:

Május 1. – Június 30.
Hétköznap: 09.00–18.00
Hétvége: 10.00–16.00

Július 1. – Augusztus 31.
Hétköznap: 09.00–18.00
Hétvége: 10.00–18.00

Szeptember 1. – Szeptember 30.
Hétköznap: 09.00–18.00
Hétvége: 10.00–16.00

Október 1. – Április 30.
Hétköznap: 09.00-18.00
Szombat: 09.00-13.00

Szeretlek Székesfehérvár kollekció

Szeretlek Székesfehérvár kollekció
A hagyományos szuvenír választék mellett a "Szeretlek Székesfehérvár" termékcsalád tagjaiból is válogathatnak a betérők! Minden eddigitől különböző, friss, fiatalos, azonnal szerethető ajándéktárgyak születtek egy ifjú tervezőgrafikus-művész szívéből.

A Szeretlek Székesfehérvár termékcsalád vizuális világának megálmodója egy fiatal fehérvári alkotó, Nádi Boglárka, a Székesfehérvári Művészek Társasága tagja. Képi világára jellemző a játékosság, rajztechnikájában a modern elemeket ötvözi a hagyományossal, a kézi rajzot a számítógépes technikákkal.

Nádi Boglárka Székesfehérváron született és itt végezte az általános és középiskolát is művészeti vonalon. A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) után pályájának kiemelkedő pontja volt, hogy Weöres Sándor születésének századik évfordulójára a Magyar Posta bélyegsorozatot adott ki rajzaival, amelyeken a magyar népmesék motívumvilágát dolgozta fel. Azóta már megalkotta a Zeneakadémia 140. évfordulójának plakátját, és számos nívós munkája látott napvilágot kezei közül. Most már városunk egyik színfoltját is ő jegyzi!

Művészképek, képeslapok, fotókönyv

Művészképek, képeslapok, fotókönyv
A fehérvári emlékekben az a legjobb, hogy igényesek, gyakran művészi kivitelűek. Új képeslap kollekciónk fotóművészek és tervezők munkáiból születtek. Sőt! Termékeink egy-egy részét a helyi művészek álmodták és készítették.

Egyedi kézműves ajándékok

Egyedi kézműves ajándékok
A forralt boros - mézeskalácsos adventi forgatag felfedezésekor ne felejtsen el betérni a Fehérvári Ajándékboltba sem (az adventi színpad mögött), hiszen a helyi kézművesek míves portékái, gyönyörűen kimunkált ajándéktárgyai között gyönyörködve biztos, hogy minden szerettünknek találunk ajándékot! 
Kedvcsináló ízelítőként a teljesség igénye nélkül mutatunk be néhány, karácsonyi ajándéknak is kiváló alkotást és alkotóit!

Vibráló színek és egyedi formák elevenednek meg Kovácsai Gabriella üvegfestő alkotásain. A Fehérvári Ajándékboltban különleges üvegkazetták, mécses tartók, felakasztható üvegfestmények formájában jelenik meg a fehérvári alkotó varázslatos világa. Egy darabka törékeny csoda, amely otthonunkba csempészi a melegséget, kedvességet és egy csipetnyit abból a fehérvári örökségből, amely a város gazdag kultúrájának része. Ajándéknak tökéletes – kifejező, stílusos és különleges!

Kovácsai Gabriella
Kedves, puha játékfigurák várják új, szerető gazdájukat a Fehérvári Ajándékboltban! Ám ezek nem egyszerű textilalkotások, sokkal többek ennél! Tóthné Albrecht Anikó textilműves közel húsz éves tapasztalata van bennük! A fehérvári alkotó ugyanis ennyi ideje foglalkozik kézművességgel, textiljátékok készítésével. Természetes anyagokból készülnek ezek a figurák, antiallergén tömőanyaggal kitömve, hogy a gyerekeknek is oda lehessen adni. Kézzel javíthatók, tehát hosszútávon használhatók, ezért szeretik a szülők is. Nem csak gyerekeknek való tehát, felnőttek is beleszeretnek, hiszen mindenkinek egyből jó kedve lesz, aki rájuk néz. Nem tömegáruk, igazi, „szívküldi” ajándékok! 

Tóthné Albrecht Anikó
Ó, az a drága kávé! Kávéimádó vagy? Vagy ismersz olyat, aki koffein nélkül el sem tudja kezdeni a napot? Akkor Fehér Csaba abai ötvös egyedi alkotásai kiváló választásnak bizonyulhatnak! Ajándékboltunkban megtalálható, egyedi, feliratos kanalai bizonyosan „első látásra szerelem” ajándéktárgyak. Jó ilyenekkel kezdeni a napot, érdemes kipróbálni!

Fehér Csaba

Igazán különleges, egyedi ajándékot keres? Németh Orsolya ezüstékszerei remek választás lehet mindenkinek, aki szívesen időzne a mesék világában, a különleges formákban, a szívmelengető, antikhatású, időnként vibráló színekkel ötvözött kiegészítők forgatagában! A székesfehérvári alkotó egyedi stílusjegyekkel készült alkotásai a város kézműves kultúrájának fontos részei, melyek a Fehérvári Ajándékboltban várják új gazdájukat. 


A természet közeli dolgokat kedvelő, stílusos alkotások kedvelőinek ajánljuk Pongrácz Zoltán faműves faékszereit, alkotásait! Keresse zenedobozait, amelyek nosztalgikus hangulatot varázsolnak otthonába, s a nagy rohanás közepette is kellemes kikapcsolódást nyújtanak, ha kinyitja őket!  Míves ívek, erezett formák, különleges alkotások formájában éled újra a fa az alkotó keze alatt. Aki tőle választ, egy darabka természetet és fehérvári kultúrát választ!


Ki ne ismerné házi áldást: „Hol hit, ott szeretet/ Hol szeretet, ott béke/ Hol béke, ott áldás/ Hol áldás, ott Isten/ Hol Isten, ott szükség nincsen!” Nincs olyan otthon, ahová ne illene ez a hívogató, kedves üzenet! Ha olyan valakinek keres ajándékot, aki szereti a kényelmes, hívogató otthont, a családi tűzhely melegét, a szívhez szóló köszöntéseket, akkor ez a neki való ajándék! Már csak azért is, mert ezek többek egyszerű díszeknél: Markos Gábor alkotásainak feladatuk is van – van például, amelyik kulcstartóként funkcionál.Várjuk a Fehérvári Ajándékbolt és Jegyirodában, ahol számtalan ajándékötlet közül válogathat, legyen szó sportrelikviákról, modern dizájn termékekről, vagy élményajándékokról!
Fehérvári Ajándékbolt és Jegyiroda nyitvatartás