Program

II. András élete és uralkodása

II. András élete és uralkodása

2018. augusztus 12. - 2018. december 31.

„Akit Jeruzsáleminek nevezünk” - II. András élete és uralkodása

A 2018-as Koronázási Ünnepi Játékokhoz kapcsolódóan a Szent István Király Múzeum megelevenítette II. András korát, mely év végéig még megtekinthető a Múzeum Fő utcai, Rendház épületében.

A rendhagyó tárlat keretein belül bemutatásra kerülnek az uralkodó életének legfontosabb eseményei. Kiemelt szerep jut András szentföldi hadjáratának, az Aranybullának és Gertrudis királyné szarkofágjának. Izgalmas installációk idézik meg a múltat és kalauzolják végig a látogatókat, ne hagyja ki!

Jegyinformációk, nyitvatartás

Vonalba zárt történetek - Réber László grafikusművész új állandó kiállítása

Vonalba zárt történetek - Réber László grafikusművész új állandó kiállítása

2018. augusztus 31. - 2018. december 31.

A meséknek általában csak az íróit ismerjük, a bennük „élő” rajzok készítőit igen ritkán, pedig ők azok a szakemberek, akiknek köszönhetően például megragadja a leendő olvasót egy címlap, a gyermek képzeletét pedig a leírt szó. Épp ezért ér bennünket igazi Aha!-élmény Réber László grafikusművész új állandó kiállítása során, hiszen gyermekkönyv illusztrációin generációk nőttek fel, neve elválaszthatatlanul összeforrt Janikovszky Éva és Lázár Ervin nevével.

Réber László szuggesztív, pár vonallal kialakított alkotásai a 20. századi magyar grafika műfajának kiemelkedő jelentőségű művei. Pár vonallal alkotott mögöttes tartalmai, mély kontrasztjai teszik egyedivé alkotásait. A Hetedhét Játékmúzeumban olyan izgalmas tárlatot hoztak létre, amely gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt izgalmas kaland, melyet nem érdemes kihagyni.

Játékosságban és aktivitásban nincs hiány a tárlaton, a kicsiket és nagyokat a könyvekkel felszerelt mesesarkon túl izgalmas óriás társasjáték várja, több korosztályra szabott játékverzióval, mindemellett az egész kiállítást izgalmas képi világ jellemzi, melynek segítségével megismerhetjük Réber kifinomult humorát. 

A kiállítás a Hetedhét Játékmúzeumba váltott belépőjeggyel látogatható, így igazán vidám időtöltésre számíthat, aki ellátogat a kiállításra.

Jegyinformációk, nyitvatartás

Barokk útja vándorkiállítás - újra Fehérváron!

Barokk útja vándorkiállítás - újra Fehérváron!

2018. október 25. - 2018. november 25.

A barokk év alkalmából október 25-től A Szabadművelődés Házában mutatkozik be a Barokk útja című vándorkiállítás. A tárlat a Fejér Megyei Művelődési Központ Kreatív panel barokk programjának keretében működött Vizuális képzőművészeti szakkör anyagát mutatja be.
A vándorló kiállítás november 25-ig tekinthető meg A Szabadművelődés Házában.

A kiállítás 2012-től van úton, bemutatkozott már a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban, a győri Barokk Esküvőn, a székesfehérvári Hiemer-Házban, a móri Lamberg Kastélyban és megyénk több kistelepülésén, most hazaérkezett és Székesfehérváron látható újra. 

A tárlat érdekessége, hogy középiskolás lányok szakkörének másfél éves munkáját foglalja össze, s mutatja be az itt készült alkotásokat. A program keretében a résztvevők több témával, technikával, eszközzel ismerkedhettek meg, a barokk épületektől a színházig.
II. kézműves szaloncukor kóstoló party

II. kézműves szaloncukor kóstoló party

2018. november 15.

Újra izgalmas ízeket kóstolhatunk a Cadeau Csokoládézó szaloncukor kóstoló partyján.
Sok új, különleges ízt találtak ki az idei karácsonyi szezonra a csoki készítők! Köztük több cukormentes is került a repertoárba.

A Cadeau Csokoládézó programján megtapasztalhatjuk az igazi csokoládéból, minőségi alapanyagokból készült kézműves szaloncukor élményét!

Mindenkit szeretettel várnak, akinek a minőségi ízélmény mellett fontos a családja és gyermekei egészsége is, akkor is, ha az ünnepi édességekről van szó!

Program időpontja, helyszíne:
Cadeau Csokoládézó
Mátyás király körút 23.
2018. november 15. csütörtök 10:00 órától 

A belépés ingyenes!

Facebook esemény

Portói borok a porondon

Portói borok a porondon

2018. november 16.

Különleges kóstolóra invitálja a Cadeau Csokoládézó a borok és csokoládék kedvelőit. November 16-án, pénteken Portugália egyik leghíresebb szőlő termőhelyére, a Douro-völgybe látogathatunk egy izgalmas kóstoló erejéig,s megismerkedhetünk a portói borok gazdag ízvilágával, történetével,készítési módjával.
A Cadeau Csokoládézó bemutatja a sokszínű portói borok palettáját a fehérektől a ruby típusokon át az évtizedes érlelésű, rendkívül tartalmas tawny borokig.

Mindehhez pedig kiváló csokoládéink közül is szemezgethetünk majd.

Az est házigazdája Bernáth-Ulcz Adél (CsokiLaBor) lesz.

Belépő díj: 5990 HUF/fő, amely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat, csokoládékat.

Helyszín és időpont:
Cadeau Csokoládézó
Székesfehérvár, Mátyás király krt. 23.
2018. november 16. péntek 18:00 - 21:00

Regisztráció:
Jelentkezni a Cadeau Csokoládézóban vagy Facebook-on messenger üzenetben, illetve telefonon lehet a 06 30 597-6345-ös telefonszámon.

Gyengébb? Nem! Borok női kézből

Gyengébb? Nem! Borok női kézből

2018. november 17.

Fehérvár első sétálókóstolója, ahol csak női borászok borait kóstolhatjátok! És nem csak borok lesznek, hiszen van sörfőzde, ahol hölgy írja a recepteket, és több pálinkafőző is, ahol nők készítik a nedűket!
Ezen az estén több mint 50 féle bort, 4 sört, 3 pálinkát, és számtalan buborékos csodát ismerhettek meg készítőikkel együtt, illetve egy remek könyvet, ami róluk szól! 

Sőt, a könyv írója is velünk lesz, hiszen ő segített megszervezni ezt a kivételes estét! 

Lesznek ismert, nagy nevek, és tőlem megszokott módon, kisebb borászatok csodái is. Lesznek óriási meglepetések (kivéve annak, aki olvasta a Gyengébb? Nem! című könyvet), ahol nem is gondolnánk, hogy női kezek készítik a borokat!

És nagyon jól illeszkedik a tematikába a Hatpöttyös Étterem is - hiszen a tulajdonos itt is egy hölgy - , akik ezen az estén is finomabbnál finomabb ételekkel látnak el bennünket (ahogy szokták). 

A belépőjegy ára 4500,- elővételben november 10-ig, amely tartalmazza a kóstoló poharat, illetve a korlátlan bor-, sör-, és pálinkafogyasztást.

Jegyek a a Fehérvári Ajándékboltban kaphatóak a Hiemer-házban (Oskola u. 2-4.), valamint a Veressbor Vinotékában a Kossuth u. 6. sz. alatt, illetve a vele szemben lévő Borbárban kaphatóak. 

Facebook esemény
Stadion nyitány

Stadion nyitány

2018. november 18.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar különleges helyszínen lép színpadra, a Sóstói Stadion rendezvényközpontjában!

Trónok harca, West Side Story, Gladiátorok bevonulása, Vivaldi, Kardtánc... a legnagyobb zenék egy este a Sóstói Stadionban! 

A koncert előtt a Vendégeket 16.00 órától stadionbejárásra várják!

Időpont:

2018.11.18. vasárnap 17:00 
(16:00-tól stadionbejárás)

Műsor:
Copland: A fanfár az átlagemberhez
Fucik: Gladiátorok bevonulása
Hacsaturján: Spartacus
Vivaldi: Tél
Dvorak: Szláv tánc
Hölgyek levendulában
Elgar: Ünnepi és alkalmi induló
Suppé: Könnyűlovasság-nyitánya
Saint-Saens: Bacchanália
Hacsaturján: Kardtánc
Kenneth J. Alford: Colonei Bogey March / Híd a Kwai folyón
Trónok harca
Bernstein: West Side Story

Műsorvezető:
Kozáry Ferenc

Vezényel:
Kollár Imre

Részletek

Nemzetközi Csellófesztivál

Nemzetközi Csellófesztivál

2018. november 25. - 2018. december 02.

Nemzetközi csellófesztivált rendeznek Székesfehérváron november 25-től december 2-ig. Koncertek három helyszínen, egyéni órák, mesterkurzusok, meghallgatások...
Nyitóhangverseny
2018. november 25. 18:00 óra
Hermann László Zeneiskola Díszterme Városház tér 3.

Fesztivál koncert
2018. november 29. 19:00 óra
Szent István Művelődési Központ Liszt Ferenc u. 1.
Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Záróhangverseny
2018. december 2. 19:00 óra
Hiemer Ház Oskola u. 2-4.

A koncertek ingyenesen látogathatók!
Fehérvári Advent

Fehérvári Advent

2018. november 30. - 2018. december 23.

Az ünnepi díszbe öltözött székesfehérvári Belváros mesés kirándulásra hívogat advent hétvégéin. Különleges fények, meghitt hangulat, élő adventi kalendárium, rangos előadók az adventi színpadon – ezért érdemes útra kelni! 

Ki hitte volna, hogy Fehérváron a Városháza épületén éppen annyi ablak van, amennyiből kitelik az adventi kalendárium minden napja? Esténként a hivatalból a fényfestésnek köszönhetően mesebeli kincsesház lesz, minden ablakban egy szép vers, mese, vagy egy fülbemászó dal rejtőzik a számok mögött. Máshol mozgásérzékelő alkalmazás segítségével egy vidám karácsonyi animációba csöppenünk. Ha mindez még nem elég, ráadásként a Fő utcán zenélő padokat is találunk… ehhez persze végig kell sétálni a mesés belvároson, de nem fogjuk megbánni! A forralt bor és kürtőskalács illatú vásári forgatagban szinte méterenként találunk egy helyet, amely szelfiért kiált. Nem lehet ellenállni a művészi gonddal berendezett kis kuckóknak – néhány kattintás, és máris kész a karácsonyi album. Aki szombaton érkezik, feltétlenül tegyen egy kört a fényvonattá változott városnéző kisvonaton, azután irány a romantikus Koriliget! A fényben fürdő fák és a Zenepavilon csodás díszletet nyújtanak a korizáshoz. Nincsen adventi vásár gyertyagyújtás, lélekmelegítő dallamok, Betlehem és míves ajándékok nélkül. Itt sincsen ez másképp! A városi színpadon mások mellett fellép Kocsis Tibor, Kökény Attila és Veres Mónika „Nika” is. A püspökség mesésen szép udvara pedig elcsendesüléssel ajándékoz meg minket. A legszebb kézműves darabok is itt várnak ránk egyenesen a helyi készítőktől!

Még több élmény
Diótörő

Diótörő

2018. december 14.

Mitől ünnep az ünnep? Mi hoz színeket, meleget a szürke és hideg hétköznapokba? Erre a kérdésre keresi és találja meg a választ a Székesfehérvári Balett Színház új produkciója, a Diótörő című családi balett, amelyet Csajkovszkij muzsikájával, de a balett klasszikus verziójától eltérő módon állít színpadra Egerházi Attila Harangozó-díjas koreográfus, az intézmény igazgatója.
A nagyívű, a teljes társulatot kettős szereposztásban felvonultató táncszínházi művel minden korosztályt igyekeznek megszólítani. A társulat célja, hogy a város és a megye színházat és táncot szerető közönségének saját Diótörő előadása legyen.

„A Diótörő története az én olvasatomban nem nagypolgári, hanem kispolgári családi körben játszódik, és a hétköznapok szürke, gyakorta monoton és olykor szeretetről megfeledkező világát szeretettel átszőtt humorral fűszerezve állítja szembe az ünnepnap színekben gazdag varázsvilágával. Ez a szándék éppúgy megmutatkozik a balett színpadképeinek és jeleneteinek kontrasztjaiban, mint a koreográfiában” – mondja a produkcióról a rendező-koreográfus.

Bemutató: 2018. december 14., péntek 19 óra

További előadások:

2018. december 16., vasárnap 17 óra

2018. december 21., péntek 19 óra

2018. december 28., péntek 15 és 19 óra

Szilveszter

Szilveszter

2018. december 31.

Pezsgő, élet - pezsgő élet várható Székesfehérváron szilveszterkor is!
No és sztáreső, tűzijáték, fények, fergeteges partik is! Az újesztendő köszöntésére biztosan az egyik legjobb választás!