TOP fehérvári ajánlatok Kajla útlevéllel

TOP fehérvári ajánlatok Kajla útlevéllel

Tervezd Székesfehérvárra a kirándulást! A családi kiruccanás részeként pedig a gyerekek hozzák magukkal Kajla útlevelüket, melybe igen sok pecsét kerülhet!

A legjobb turisztikai ajánlatokért és az első pecsétért a Tourinform iroda a történelmi belvárosban várja a látogatókat. A Kajla pecsét mellett hasznos információk is begyűjthetők nálunk a városról, nagy hangsúlyt fektetve a kisgyermekes helyszínekre.

A Hetedhét Játékmúzeum nem csak azért lesz az első ajánlat, mert a Tourinform szomszédságában, ugyancsak a Hiemer-házban kapott helyet, és mert itt is begyűjthetünk egy pecsétet, hanem azért is, mert családdal tényleg kihagyhatatlan, ahol egy igazi miniatűr mesevilágba csöppenünk. A két gyűjteményből létrejött állandó kiállítás Moskovszky Éva és édesanyja, Auer Erzsébet Európában is elismert játékgyűjteményének jelentős részét mutatja be. Az Év kiállítása díjat is elnyert, játékos, interaktív Réber László kiállításban a grafikus rajzai, híres meseillusztrációi a felnőttek gyerekkorának emlékeit is felidézik például a Janikovszky Éva könyvekből ismert rajzokkal.


Újabb pecsétért el kell hagyni a történelmi belvárost, de megéri 2,5 km-t megtenni a város legszebb és legzöldebb pontjáig, hogy városi nyüzsgésből pillanatok alatt a természet lágy ölén találjuk magunkat. A Sóstó Természetvédelmi Terület tanösvényein, nádasokkal övezett, víz feletti stégekkel hálózott útjain csodálatos őszi élményeket, a Látogatóközpontban pedig újabb pecsétet szerezhetnek a Kajla útlevelesek. Nem maradhat ki a Vadvédelmi Központ sem, ahol a vadon élő sérült állatok gyógyításába is betekinthetünk.


További pecsétgyűjtésért, na meg a finom falatokért egy kis gasztronómiai kirándulást is ajánlunk Fehérvár elismert éttermeiben: A Tourinform irodától pedig csak egy ugrásra várja az éhes vendégeket a 67 Sigma étterem, amely 2022 óta – és 2023-ban újból – Michelin ajánlással büszkélkedhet. Aki kedveli a tradíciókat s azok újragondolását a gasztronómiában, a különleges, modern, kreatív, mégis hagyományokon alapuló konyhát, térjen be, mert a Kajla pecsét mellett örök élménnyel is gazdagodhat!

A belvárostól távolabb találjuk Székesfehérvár régi, megbecsült vendéglátóhelyét a Diófa éttermet, amelynek konyhája soha nem okoz csalódást, miközben kellemes, családias hangulatú oázist biztosít a nyüzsgő nagyvárosban. Ételkínálatuk pedig ízutazásra csábít. Náluk azt érezhetik a vendégek, hogy mindent szívvel-lélekkel nyújtanak nekik – még a Kajla pecsétet is!


Ha további Kajla pecsétet nem is, de finom falatokat a belvárosban is találunk még bőven! Számtalan páratlanul finom desszert kapható a székesfehérvári cukrászdákban, de köztük is van néhány kiemelkedő. Egyik a 2022-es Királyi Desszertverseny győztese, az Andreas Rex a Krém cukrászdában. Ezt a francia típusú, szedres-mogyorós süteményt tejszínes mousse csokoládéval, mogyoró pralinéval, szeder és otelló must krémmel készítette a desszertmester. Az Aranyalma cukrászdába krémesért és beigliért is el kell menni! 2020-ban a Hagyományos mákos kategóriában, az Év Mákos Bejglije díjat hozták el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai versenyén, míg 2022-ben Az Év Vegán szaloncukra a Damniczki cukrászda vegán remeke, a Birsalma szaloncukor lett.


Kajla útlevelesek, útra fel!