AKTUÁLIS

Szabadulószoba ajándékutalvány

Szabadulószoba ajándékutalvány
Idén Karácsonykor adjon igazi élményt ajándékba! Székesfehérvár egyik újdonsága A kapitány titkai szabadulószoba, a Hiemer-ház pincéjében kialakított történelmi játéktér, ahol "hűvösre kerül" mindenki, aki izgalmas történelmi és logikai kalandozásra vágyik! Most már ajándékutalvány formájában is elérhető, így valódi kalanddal ajándékozhatjuk meg szeretteinket!

Adventi fényvonat

Adventi fényvonat

Az idei advent kedvence az ünneplőbe öltözött városnéző kisvonat. Tegyen vele egy hangulatos városi kört karácsonyi dallamok kíséretében az adventi hétvégéken!  

Fehérvári advent - tele varázslattal!

Fehérvári advent - tele varázslattal!
A legszebb hazai adventi vásárok közé is beválogatott forralt bor és és kürtőskalács illatú forgatag Székesfehérváron meghitt pillanatokkal, csodás fényjátékokkal, mesébe illő látvánnyal varázsol el! 

Az ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár közelebb van, mint a legtöbb neves adventi vásár, így több idő marad az élményekre. Mert abban aztán nem lesz hiány a mesevilággá változó ünnepi forgatagban! Lássuk csak...

Őszi tárlatkavalkád

Őszi tárlatkavalkád

A láblógatós vízparti kikapcsolódások után végre újra elérkezett a kulturális feltöltődés időszaka! Székesfehérváron remek művészeti bemutatók várnak kiállítótereinkben, íme néhány a gazdag őszi kínálatból!

Tíz éve Székesfehérvár turizmusáért

Tíz éve Székesfehérvár turizmusáért

Nagyszabású turisztikai konferenciával ünnepelte tizedik születésnapját a Székesfehérvári Turisztikai Kft. A jubileumi eseményen együtt ünnepelt a szakmával Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. 

Óriáskerék Székesfehérváron!

Óriáskerék Székesfehérváron!
Ismét van óriáskerék Székesfehérváron! Szeptember 20-ától a Zichy ligetben várja a bátrakat az a hatalmas szerkezet, amely 33 méter magasságba emeli mindazokat, akik felülről szeretnék megtekinteni Székesfehérvár csodás belvárosát.

Irány Székesfehérvár!

Irány Székesfehérvár!

Pazar nyáresték, kultúrkalandok, jazzfesztivál, koronázás és más csodák Székesfehérváron! Ha a strand-napozás-semmittevés kombó nem elég.. VAN programunk!

Nyaralás előtt, után, közben mindig érdemes egy székesfehérvári látogatást betervezni, annál is inkább, mert itt egész nyáron jóleső koktéllal csillapíthatjuk kultúrszomjunkat...

Szabadulószoba: A kapitány titkai

Szabadulószoba: A kapitány titkai

A város egyik újdonsága a Hiemer-ház pincéjében kialakított történelmi tematikájú szabadulószoba, ahol a történelmi játéktérben "hűvösre kerül" mindenki, aki izgalmas történelmi és lohikai kalandozásra vágyik! 

TOP5 nyári élmény - kultúrkoktél a történelem teraszán

TOP5 nyári élmény - kultúrkoktél a történelem teraszán
Nyaralás előtt, után, közben mindig érdemes egy székesfehérvári látogatást betervezni, annál is inkább, mert itt egész nyáron jóleső koktéllal csillapíthatjuk kultúrszomjunkat.

Sóstó Székesfehérvár

Sóstó Székesfehérvár
Székesfehérvár legújabb és egyik legkomplexebb közösségi tere nemcsak kirándulási lehetőséget kínál. Bár már maga, a közel 20 000 négyzetméternyi zöldfelület, a sétautak, a tanösvény, az interaktív madárles is különleges és megunhatatlan, a stadion mellett kialakított pihenő- és játszótér igazi közösségi paradicsommá vált. A Látogatóközpontban pedig interaktív formában mutatják be a Sóstó 200 hektáros természetvédelmi területének különleges madár- és növényvilágát.

Gasztro változások Fehérváron

Gasztro változások Fehérváron
A 2019-es esztendő új színeket hozott Székesfehérvár gasztronómiai palettájára, amelyek izgalmas felfedezésre ösztönzik a szívesen kóstoló vendégeket. Jó hír, hogy tényleg minden téren minőséget hoztak a felhozatalba az újonnan megjelenő szereplők, akik között van sörfőző mester, kávéspecialista, a keleti ízek szakértője és tősgyökeres helyi is.  De nézzük sorban az újdonságokat.

A legjobb fehérvári kirándulóhelyek

A legjobb fehérvári kirándulóhelyek
A jó idő meghozza a kedvet a szabadtéri programokhoz. Székesfehérváron ráadásul szerencsések vagyunk, mert karnyújtásnyira több lehetőség is adódik, akár néhány órás kikapcsolódásra, kirándulásra, akár egész napos időtöltésre.

2019 újdonsága: Sóstó

2019 újdonsága: Sóstó

A 2019-es év egyik legnagyobb újdonsága Székesfehérváron a megújult Sóstó Természetvédelmi Terület. Páratlan ritkaság a természet kedvelői számára, izgalmas, felfedezésre váró zöld gyémánt, a város tüdeje! 

A városházán megtekinthető a limoges-i korpusz

A városházán megtekinthető a limoges-i korpusz
Hétfőtől a nagyközönség is megismerheti azt a csodálatos leletet, ami a Szent István-székesegyházban végzett feltárások során került elő: a 800 éves, zománcberakású limoges-i korpuszt a szentélyen belül találták meg.

Ritka kincs a Székesegyházban!

Ritka kincs a Székesegyházban!
Hamarosan lezárul a Szent István székesegyházban folytatott országos jelentőségű ásatás. A régészek rendkívül értékes leletet is felszínre hoztak: egy 13. század első feléből származó, gótikus stílusú limoges-i korpuszt. A nagyközönség november 5-től a Városházán is megcsodálhatja a kegytárgyat.