AKTUÁLIS

Forradalmi séta - Székesfehérvár '56

Forradalmi séta - Székesfehérvár '56
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett. „Székesfehérvár szíve 1956-ban együtt dobogott, sajgott és reménykedett az országgal a magyar forradalomért. Lélegzetét visszafogva figyelte a város az országos történéseket és eseményeket. De nem csak figyelt, cselekedett is." Csurgai Horváth József kötetének sorai köszönnek vissza Kiss Erika vezetésén.

Ritka kincs a Székesegyházban!

Ritka kincs a Székesegyházban!
Hamarosan lezárul a Szent István székesegyházban folytatott országos jelentőségű ásatás. A régészek rendkívül értékes leletet is felszínre hoztak: egy 13. század első feléből származó, gótikus stílusú limoges-i korpuszt. A nagyközönség november 5-től a Városházán is megcsodálhatja a kegytárgyat.

Barokk mennyország - még október 23-ig látható!

Barokk mennyország - még október 23-ig látható!
Székesfehérvár gazdag kulturális kínálatából is kiemelkedik a a Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum által közösen rendezett nagyszabású kiállítás, a Barokk mennyország, mely még bő egy hónapig, október 23-ig tekinthető meg a Csók István Képtárban.

Kulturális feltöltődés

Kulturális feltöltődés

Állandó kiállításaink mellett több különleges időszaki tárlattal kecsegtet az idei ősz, melyeket nem érdemes kihagyni! Egy csokorba gyűjtöttük azokat a kiemelt újdonságokat, melyek az ősz folyamán, hosszabb-rövidebb ideig, felejthetetlen élményekkel várnak bennünket.

ŐSZi PROGRAMKAVALKÁD

Halloween túra

Halloween túra
Tudod, kiket neveztek boszorkányoknak? Mit jelképez a macska és a seprű?
Csatlakozz Halloween hangulatú túránkhoz, ismerd meg Székesfehérvár "rémes" történeteit, valamint a Hiemer-ház elfeledett lakóit…

Hét napos programelőzetes

Hét napos programelőzetes
Kiválogattuk a legjobb programokat, amit Fehérvár kínál az elkövetkező 7 napban! Színház, sport, kiállítás, vagy gyerekprogram, itt van minden, amit nézni, hallani, csinálni érdemes! Jó szórakozást!