AKTUÁLIS

Pünkösdi Ökotúrák

Pünkösdi Ökotúrák
A pünkösdi hosszú hétvége mindhárom napján várjuk a szabadba vágyókat Ökotúrára. A könnyű, 2 órás séta során szakvezető mesél Sóstó tavaszi, kora nyári érdekességeiről. 

Ezzel vár Székesfehérvár a pünkösdi hétvégén

Ezzel vár Székesfehérvár a pünkösdi hétvégén
Tudta, hogy a Virágos Magyarország versenyben 2019-ben Székesfehérvár lett a legvirágosabb magyar város? Az idei tavasz és nyár is színpompásnak ígérkezik, ez pedig Pünkösd idején tetőzik, amikor Székesfehérvár a legszebb arcát mutatja.

Romantika felsőfokon – pünkösdi városnéző programok a Tourinform irodával

Romantika felsőfokon – pünkösdi városnéző programok a Tourinform irodával

Pünkösd idején Székesfehérvár a legszebb arcát mutatja. A belváros virágdíszbe öltözik, a kompozíciókat május 29-én, pénteken délutántól pünkösd hétfőig csodálhatjuk meg. A tematika idén a játék és vidámság körül forog. A legszebb helyeket érdemes a Tourinform iroda vezetett sétáin bejárni. 

Nyiss Fehérvárra!

Nyiss Fehérvárra!

Mi már nyitottunk, most a látogatókon a sor! Újraindult az élet Székesfehérváron, sorra nyitnak a vendéglátó- és kirándulóhelyek, legkésőbb június második felétől pedig valamennyi szállodánk frissen fertőtlenítve várja a vendégeket. A Bory-vár kezdte a sort, ez már önmagában is elég ok lenne, hogy felkerekedjen egy fehérvári kirándulásra, de van még ezer…

Gorsium Régészeti Park is megnyitja kapuit!

Gorsium Régészeti Park is megnyitja kapuit!

A Nemzeti Emlékhely után a Szent István Király Múzeum másik szabadtéri kiállítóhelye, a Gorsium Régészeti Park is megnyitja kapuit!  A Múzeumi világnap alkalmából a Szent István Király Múzeum már nyitva tartó szabadtéri kiállítóhelyei vasárnap ingyenesen látogathatók. 

Orchidea túra a Sóstón

Orchidea túra a Sóstón

Az újranyitó Sóstó Látogatóközpont első Ökotúrája szombaton pont a költési időszak csúcsára esik így megfigyelhetjük Sóstó leggyakoribb madarának, a dankasirályok aktív fészekvédelmező mutatványait a barna rétihéjákkal szemben, de ha szerencsénk lesz a fülemüle, más néven csalogány egyedülálló dallamai is felzendülnek.

Program elmaradás

Program elmaradás
 Az Önkormányzat által szervezett rendezvények július 15-ig lemondásra kerültek a koronavírus okozta vészhelyzetre tekintettel. A szervezők értesítése alapján elmarad az Entente Florale nemzetközi virágosítási verseny is.

Programok 2020

Programok 2020

2020 legjobb rendezvényei egy helyen! Székesfehévár egész évben izgalmas és mozgalmas programokat tartogat. Érdemes letölteni legújabb programfüzetünket.

Tíz éve Székesfehérvár turizmusáért

Tíz éve Székesfehérvár turizmusáért

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. már tíz éve dolgozik azon, hogy megismertesse és megszeretesse városunkat a helyi lakossággal, valamint a távolabbról érkező turistákkal egyaránt.Székesfehérvár a TOP10-ben!

Székesfehérvár a TOP10-ben!
A turisztikailag legeredményesebb 10 vidéki város közé került Székesfehérvár. A legnagyobb vendégéjszakaszámot és hazai, valamint külföldi látogatószámot elért városok, települések mutatkoznak be a TOP 50 magazin idei számában.

Szabadulószoba: A kapitány titkai

Szabadulószoba: A kapitány titkai

A város egyik újdonsága a Hiemer-ház pincéjében kialakított történelmi tematikájú szabadulószoba, ahol a történelmi játéktérben "hűvösre kerül" mindenki, aki izgalmas történelmi és logikai kalandozásra vágyik! 

Óriáskerék Székesfehérváron!

Óriáskerék Székesfehérváron!
Ismét van óriáskerék Székesfehérváron! Szeptember 20-ától a Zichy ligetben várja a bátrakat az a hatalmas szerkezet, amely 33 méter magasságba emeli mindazokat, akik felülről szeretnék megtekinteni Székesfehérvár csodás belvárosát.

Szabadulószoba ajándékutalvány

Szabadulószoba ajándékutalvány
Adjon igazi élményt ajándékba! Székesfehérvár egyik újdonsága A kapitány titkai szabadulószoba, a Hiemer-ház pincéjében kialakított történelmi játéktér, ahol "hűvösre kerül" mindenki, aki izgalmas történelmi és logikai kalandozásra vágyik! Most már ajándékutalvány formájában is elérhető, így valódi kalanddal ajándékozhatjuk meg szeretteinket!
A kialakult helyzetre való tekintettel a 2020.06.30-ig érvényes Szabadulószoba ajándékutalványok érvényességét év végéig meghosszabbítjuk! 
Bízunk benne, hogy mihamarabb újra játszhatunk együtt, addig is érdemes figyelni Facebook oldalunkat, hiszen itt közzétesszük az éppen aktuális híreket, változásokat.

Irány Székesfehérvár!

Irány Székesfehérvár!

Pazar nyáresték, kultúrkalandok, jazzfesztivál, koronázás és más csodák Székesfehérváron! Ha a strand-napozás-semmittevés kombó nem elég.. VAN programunk!

Nyaralás előtt, után, közben mindig érdemes egy székesfehérvári látogatást betervezni, annál is inkább, mert itt egész nyáron jóleső koktéllal csillapíthatjuk kultúrszomjunkat...

Sóstó Székesfehérvár

Sóstó Székesfehérvár
Székesfehérvár legújabb és egyik legkomplexebb közösségi tere nemcsak kirándulási lehetőséget kínál. Bár már maga, a közel 20 000 négyzetméternyi zöldfelület, a sétautak, a tanösvény, az interaktív madárles is különleges és megunhatatlan, a stadion mellett kialakított pihenő- és játszótér igazi közösségi paradicsommá vált. A Látogatóközpontban pedig interaktív formában mutatják be a Sóstó 200 hektáros természetvédelmi területének különleges madár- és növényvilágát.