AKTUÁLIS

Idegenvezetők világnapja: ingyenes városnéző séták

Idegenvezetők világnapja: ingyenes városnéző séták
Február 24-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából különleges városi sétákkal készülnek a Tourinform Iroda idegenvezetői, akik ezen a napon ünneplik világnapjukat. Az immár hagyományosan, tizedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen ismét felfedezheti velünk Székesfehérvár rejtett kincseit.

2019 újdonsága: Sóstó

2019 újdonsága: Sóstó

A 2019-es év egyik legnagyobb újdonsága Székesfehérváron a megújult Sóstó Természetvédelmi Terület. Páratlan ritkaság a természet kedvelői számára, izgalmas, felfedezésre váró zöld gyémánt, a város tüdeje! 

Utazás Kiállítás 2019

Utazás Kiállítás 2019
2019. február 21 - 24. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő Utazás kiállítás középpontjában az élmények és a személyes kapcsolatok állnak. „Aktív hétvége van.” A szlogen értelmében a kiállítás maga is egyedi, hosszú hétvégét kínál a lehető legtöbb külföldi úti cél, belföldi turisztikai térség, utazáshoz kötődő szolgáltató cég bemutatkozásával.

Gasztro február

Gasztro február
Februárban is gazdag ízekkel és élményekkel találkozhat a vendég Székesfehérváron. Az idei év első gasztroprogramjait gyűjtöttük egy csokorba.

Trianon kiállítás

Trianon kiállítás
Március 3-ig látható a Csók István Képtárban Jankovics Marcell Trianon című kiállítása. A nagyszabású tárlaton a művész közel kétszáz, szatirikus politikai karikatúrák világát idéző grafikája látható. Tóth Norbert kurátor szavaival a kiállítás arról a közös hazáról szól, "melyért évezreden át vérét adta e soknyelvű nemzet, hogy védelmezze a keresztény hitet és műveltséget."

A városházán megtekinthető a limoges-i korpusz

A városházán megtekinthető a limoges-i korpusz
Hétfőtől a nagyközönség is megismerheti azt a csodálatos leletet, ami a Szent István-székesegyházban végzett feltárások során került elő: a 800 éves, zománcberakású limoges-i korpuszt a szentélyen belül találták meg.

Ritka kincs a Székesegyházban!

Ritka kincs a Székesegyházban!
Hamarosan lezárul a Szent István székesegyházban folytatott országos jelentőségű ásatás. A régészek rendkívül értékes leletet is felszínre hoztak: egy 13. század első feléből származó, gótikus stílusú limoges-i korpuszt. A nagyközönség november 5-től a Városházán is megcsodálhatja a kegytárgyat.

Hét napos programelőzetes

Hét napos programelőzetes
Kiválogattuk a legjobb programokat, amit Fehérvár kínál az elkövetkező 7 napban! Színház, sport, kiállítás, vagy gyerekprogram, itt van minden, amit nézni, hallani, csinálni érdemes! Jó szórakozást!

Letölthető programajánló