Aktív napok

Aktív napok

Az ezerarcú régióban mindenki megtalálja a kedvére való programot, legyen az bakancstúra, lovaglás, kerékpározás, horgászás, hajókázás, valamilyen extrém sport, vagy vízi kaland,  sárkányrepülés, ejtőernyős ugrás, paintball… Egyedül vagy családdal, nagy társaságban vagy édes kettesben, sportosan vagy kényelmesen, luxusra vagy kalandra vágyva teljesülhet minden álma. Még a legkülönlegesebbek is!

Ha gyermek is van a csapatban, az aktív program nem kezdődhet máshol, csakis Székefehérvár vadonatúj történelmi játszóparkjában, a Koronás Parkban, ahol a legkisebbek és a legnagyobbak is kipróbálhatják a legősibb és a legújabb játékokat, miközben megelevenednek a középkor híres alakjai és legendái is. Hihetetlenül népszerűek a pompás, gonddal épített, készített cölöp játszó-, mászó-, kúszó-, ugráló-, bolondozószerek, de ha valakit inkább a virtuális világ vonz, részt vehetünk egy titokkereső játékban okostelefonnal, vagy a középkori koronázásokon és csatákban digitális jelmezekbe bújva.

Fehérvár a sport városa, itt a hoki, a kosár, a foci, az öttusa, a kézi, de a többi sport is otthon érzi magát. Ahogyan mindenki más is, aki szereti a mozgást akár résztvevőként, akár nézőként. Sok parkunk, ligetünk várja látogatóit a legkorszerűbb, szabadtéri fitneszeszközökkel, kiváló rekortán futópályával, és horgásztavak is nyílnak, szinte a belvárosból.

Ha a mozgásból sosem elég, érdemes kerékpár túrára indulni a Velencei-tó irányába, hiszen Fehérvárról indulva újonnan kiépített 28 km hosszú kiépített út várja a bringásokat! Itt aztán a mozgás minden hagyományos és extrém módozata rendelkezésre áll, a sárkányhajózástól az éjszakai kenutúráig, a wakeboard pályától a trambulin parkig, a horgászattól a quadozásig mindent kipróbálhatunk. A börgöndi Repülőtéren a repülőzés, Várpalotán a Tank park emeli az egekbe az adrenalint! Ismeri a híres ingóköveket a Velencei-hegységben? Fedezze fel a Vértes hegység rejtélyes barlangjait, állat- és növényritkaságait, legendás várait! Talán még az egykor elmenekült német-római császári katonák hátrahagyott vértjeire is rábukkan. Bakancsra fel! Nem lehet megállni!