Velencei-tó

Velencei-tó

A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Felületének harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint a sekély, átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is.

A Velencei-tó ásványi anyagokban (nátrium és magnézium) gazdag, kiváló vize a kimerült szervezetet felfrissíti, regenerálja. A fürdésen kívül a reumatikus fájdalmak enyhítésére is alkalmas. A természet kedvelői a dinnyési Madárvártán figyelhetik meg a tó különlegesen gazdag és védett madárvilágát. A tó kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.

A „Napfény tava” fürdésre, csónakázásra, napozásra csábít. A déli part fövenyes, sekély vizű strandjai a kisgyermekek számára is biztonságos strandolási lehetőséget kínálnak. Az aktív pihenésre vágyókat többek között hajózás, szörf, minigolf, vízisí-, és wakeboard pálya várja.Sekély és mélyvizű strandok közül válogathatnak a gyermekek és a vízi sportokat kedvelők.

Sárkányhajózás, kenutúra, menetrendszerű hajójáratok Agárd, Gárdony és Pákozd között, wakeboard, szörf kezdőknek és haladóknak. Lehetőség van hajó- és vitorlás-bérlésére is. Meghirdetett időpontokban éjszakai kenutúrák is indulnak a nádrengetegbe, ahol a Hold az igazi túravezető.

Karikázza körbe a Velencei-tavat az újonnan kiépített 31 km hosszú kerékpárúton! Látnivalókban és élményekben gazdag túra néhány óra alatt. A tó körül a bátrak quadtúrákat tehetnek és paintball csatákat is vívhatnak.

A nádasok mentén hatalmas pontyok, kárászok és rablóhalak akadhatnak horgára. Területi engedély a jegyforgalmazó helyeken, horgászboltokban, idegenforgalmi irodákban kapható.

Látogassa meg Agárdon Európa első szabadtéri trambulin parkját! A közel 2 000 négyzetméter alapterületű Jump City élménypark 8 különböző zónával és több mint 120 ugrófelülettel várja az aktív szórakozást szerető strandolókat, nyaralókat.

A Venice Beach Cable Park országos szinten egyedi elemparkkal rendelkezik. A kábelpályán 16 elem 4 egyenesben van elhelyezve.