Etyeki nyitott pincék
Etyek híres a gasztronómiai élvezetekről. A környéken már a rómaiak idejében is foglalkoztak szőlőműveléssel. A borút nyitott pincéiben megkóstolhatja a finom borokat, párlatokat, a falusias ételeket, házi sajtokat és a Sonkamester füstös-zamatos ínyencségeit.
Teli hassal is érdemes egy nagy sétát tenni a Magyar-kút, a Kálvária, a botpusztai kápolna és a halastó körül. Az öreghegyi kilátóból az egész falu látható. A település Fejér megye északkeleti peremén, az Etyeki-dombság kezdetén, a Zsámbéki-medence szélén, Bicskétől délkeletre, Budapesttől 26 km-re, 176 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. A borászatáról híres település életének alapját a Magyar-kút adta. Ez a forrás - melynek vízhozama ma is 6-700 liter percenként - táplálja évezredek óta a Nádas tavat, mely egykor valószínűleg Háromrózsáig terjeszkedett. A kút épülete a XIX. század első felében épült klasszicista stílusban. A Magyar-kút adta az ivóvizet az emberek és állatok részére. Jóllehet a Magyar-kút 18 évvel túlélte az etyeki németek kitelepítését, szomorú sorsát nem kerülhette el. A kút környékén ma a Nepomuki Szent János-szobrot és a Kitelepítési emlékművet találjuk, a vizet azonban nem lehetett megmenteni, a rengeteg műtrágyának, amelyet évtizedeken keresztül esztelenül szétszórtak a földeken, meg lett a szomorú következménye: az egykori finom forrásvíz már több éve ihatatlan.