Virágos kertekben
A belvároson túl két Rozmaring díjas éttermünk varázslatos hangulatú kerthelyiségeiben a magas színvonalú gasztronómia és vendégszeretet külső-belső harmóniával párosul. A Rozmaring díjat a Magyar Turizmus Zrt. ítéli oda minden évben a kimagasló minőségű vendéglátó helyeknek.
A Rozmaring Díjat azoknak az éttermeknek ítélik oda, amelyek mind a gasztronómiai kínálatukkal, mind pedig igényes környezetükkel kivívták a turisztikai szakemberek és a Virágos Magyarországért zsűrijének az elismerését.
Székesfehérvár 2 étterme is elnyerte már ezt az elismerést, így biztosak lehetünk abban, hogy ezeken a helyeken nem csak az ételcsodákban gyönyörködhetünk.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség legrangosabb hazai kitüntetésével, a Venesz József díjjal rendelkező Diófa vendéglő kerthelyisége páratlan kertépítészeti remekmű! A Szárcsa csárda hagyományos, ízes konyhával, polgári ízléssel kialakított enteriőrökkel és családias hangulattal várja a vendégeket.
Az 1994-ben indult Virágos Magyarországért mozgalomból nőtt ki a 2006-ban alapított Rozmaring díj, amelyet minden évben a 9 hazai idegenforgalmi régió egy-egy kiváló vendéglátóhelye kapja meg. A díj elnyeréséhez nemcsak a minőségi munka, hanem a gondozott, ápolt virágos környezet is elengedhetetlen.