Aranybulla túra PANORÁMA BUSSZAL

Aranybulla túra PANORÁMA BUSSZAL

2023. július 01. - 2023. augusztus 26.

Székesfehérvár egyik kedvencévek, a felújított panoráma Ikarus busszal idén újra útra kelhetünk. A buszpályaudvarról indulva egy kellemes városnézést követően a megújult Aranybulla Emlékműhöz kirándulunk.

 

Júliusban és augusztusban minden szombaton (kivéve július 15-én)  16.00, 17.30, 19.00 órakor indul a panoráma busz a székesfehérvári Piac-téri buszpályaudvarról. A másfél órás túrán kb. 50-60 perc időtartamban utazunk a buszon, a napsütéses délutáni órákban ezért célszerű gondoskodni napvédelemről. Eső esetén fedés részben biztosított, de a várhatóan esős napon esőkabát beszerezhető a Tourinform irodában. Szélsőséges időjárás esetén a busz nem indul útnak, ebben az esetben a megvásárolt jegyeket másik alkalommal érvényesítjük.

Indulás: szombatonként 16.00, 17.30, 19.00 órakor

Felszállás helyszíne: Székesfehérvár, Autóbuszpályaudvar

A kirándulás időtartama: kb. 1,5 óra

További napokra történő regisztráció:

REGISZTRÁLOK

Az előzetes regisztrációt követően jegyvásárlás a Tourinform irodában.

Részvételi díj: 2000 Ft/felnőtt, 1500 Ft/diák, gyermek, nyugdíjas, 3 év alatt ingyenes, ölben ültetve.       


Ez vár a programon:

A Panoráma buszt 2018-ban hozta létre a Fung család egy 30 éves Ikarus busz teljes átalakításával. A busz, amely egykor a székesfehérvári Ikarus gyárban készült, új életre kel a turisták szolgálatában. Feltűnő dekorációjával a város egyik emblematikus szereplőjévé vált. A buszon utazva ismerkedünk a város történetével és látnivalóival, a jó hangulatról pedig zene gondoskodik. Úticél a város határában található Aranybulla Emlékmű, melynek környezete az Aranybulla 800-dik évfordulójára teljes felújításon esett át. Remek kirándulóhelyet hozott itt létre a város, ahol kézzelfogható közelségebe kerül a történelem, de a természet is megérinti a lelket. A több ezer növény telepítése mellett rengeteg minden épült: új sétányok, pihenők, tűzrakóhelyek, kilátóterasz, pihenőterasz és az Árpád-lépcső, amelynek játékosan cikkcakkos, különböző hosszúságú, egymástól eltolt fokai biztosítják, hogy látványa szabálytalannak, természetbe illőnek hasson. S nem utolsó sorban kilátópontként is remek hely, a városra és a Velencei-tóra, Velencei-hegységre is pazar kilátás nyílik.