Sóstó Székesfehérvár

Sóstó Székesfehérvár

Székesfehérvár legújabb és egyik legkomplexebb közösségi tere nemcsak kirándulási lehetőséget kínál. Bár már maga, a közel 20 000 négyzetméternyi zöldfelület, a sétautak, a tanösvény, az interaktív madárles is különleges és megunhatatlan, a stadion mellett kialakított pihenő- és játszótér igazi közösségi paradicsommá vált. A Látogatóközpontban pedig interaktív formában mutatják be a Sóstó 200 hektáros természetvédelmi területének különleges madár- és növényvilágát.
Hogy mit ígér a terület? 7 kilométer hosszú tanösvényt, 19 interaktív információs táblát, 2 madármegfigyelő kilátót, fedett erdei iskolát, zöld tanyát piknikezési lehetőséggel és egy különleges látogatóközpontot.
A Sóstó Természetvédelmi Területhez tartozó Látogatóközpont a MOL Aréna Sóstó épületében található és a természetvédelmi terület felöli oldalról (Szárcsa utca felől) közelíthető meg.

Garantált túrák:
A Sóstó Látogatóközpont szakvezetői meghirdetett időpontban a természetvédelmi terület érdekességeit bemutató, tematikus túrákra invitál, emellett pedig reflektorfényes stadiontúrákon kalauzolja az érdeklődőket, nem csak a foci szerelmeseit! A túrák időpontjai a Sóstó Székesfehérvár facebook oldalon érhetőek el.

Programlehetőségek csoportok részére:

Egy egész nap a Sóstón? Miért ne? Mi megtöltjük élménnyel! A tanösvény, interaktív táblák, madármegfigyelő lesek és a remek piknikezési lehetőséget adó Zöld tanya mellett a turistacsoportok, osztálykirándulók, óvodás csoportok részére a környezeti nevelők szakvezetései mellett a Látogatóközpont területén interaktív foglalkozások és előadások is színesítik a kirándulást, melyről általános tájékoztató árlista ide kattintva érhető el. Pontos ajánlatért keresse a Sóstó Látogatóközpont munkatársait az alábbi elérhetőségeken.

Sóstó Látogatóközpont

Cím: 8000 Székesfehérvár, Csíkvári u. 10.
Email: sosto@szekesfehervar.hu
Telefonszám: +36 22 202 373