Sóstó Székesfehérvár

Sóstó Székesfehérvár
Székesfehérvár legújabb és egyik legkomplexebb közösségi tere nemcsak kirándulási lehetőséget kínál. Bár már maga, a közel 20 000 négyzetméternyi zöldfelület, a sétautak, a tanösvény, az interaktív madárles is különleges és megunhatatlan, a stadion mellett kialakított pihenő- és játszótér igazi közösségi paradicsommá vált. A Látogatóközpontban pedig interaktív formában mutatják be a Sóstó 200 hektáros természetvédelmi területének különleges madár- és növényvilágát.

Hogy mit ígér a terület? 7 kilométer hosszú tanösvényt, 19 interaktív információs táblát, 2 madármegfigyelő kilátót, fedett erdei iskolát, zöld tanyát piknikezési lehetőséggel és egy különleges látogatóközpontot.

Sóstó Látogatóközpont nyitvatartás: szerdától vasárnapig 10:00-18:00 óra között (hétfőn és kedden zárva)

A Sóstó Természetvédelmi Területhez tartozó Látogatóközpont a MOL Aréna Sóstó épületében található és a természetvédelmi terület felöli oldalról (Szárcsa utca felől) közelíthető meg.

GARANTÁLT PROGRAMOK:

ÖkoTúra minden szombaton

Szombatonként 09:00-tól ökotúrára invitáljuk a természet szerelmeseit a megújult Sóstó Tanösvényre. A kb. 1,5 órás séta során szakmai vezetéssel ismerkedhetnek meg a tanösvény állat- és növényvilágával!
Részletek

StadionTúra

Stadiontúráink hamarosan indulnak, előre meghirdetett, de változó időpontokban, részletekért kövesse a Sóstó Székesfehérvár facebook oldalát!

Programlehetőségek csoportok részére:

Egy egész nap a Sóstón? Miért ne? Mi megtöltjük élménnyel! A tanösvény, interaktív táblák, madármegfigyelő lesek és a remek piknikezési lehetőséget adó Zöld tanya mellett a turistacsoportok, osztálykirándulók, óvodás csoportok részére a környezeti nevelők szakvezetései mellett a Látogatóközpont területén interaktív foglalkozások és előadások is színesítik a kirándulást, melyről általános tájékoztató árlista ide kattintva érhető el. Pontos ajánlatért keresse a Sóstó Látogatóközpont munkatársait az alábbi elérhetőségeken.

Elérhetőségek:

Sóstó Látogatóközpont

Nyitvatartás: szerdától vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között 

Telefon: 06 22 202 373

E-mail: sosto@szekesfehervar.hu

Facebook: www.facebook.com/Sosto.szfvar/

Instagram: @sostoszekesfehervar