TOP5 program a Tourinform iroda ajánlásával

TOP5 program a Tourinform iroda ajánlásával
Legyen szó családi pihenésről vagy romantikus élményekről édeskettesben, Fehérvár mindenkit elvarázsol, a hosszú hétvégén is! Fedezze fel Székesfehérvár őszi arcát, melyhez a Tourinform TOP5 kedvencét sorakoztatjuk fel!

1. Titkos helyek  – városfelfedező játék pároknak, családoknak!

Ha többre vágyik egy kellemes városnéző sétánál, ha szereti kibogozni a rejtélyeket, és a felfedezni a titkokat, válassza játékunkat, és garantáltan élményteli pillanatokat szerezhet barátainak, családjának! A 2 órás program során egy vezetőfüzet segítségével járhatja végig a város látnivalóit, miközben logikai feladványok során kell túljutni. Élmény, tudás, játék egyben!

2. A romantika fellegvára – a Bory-vár - még november 11-ig várja a látogatókat!

Hamisítatlan romantika árad a vár minden négyzetcentiméteréből. Hol egy szobor, hol egy vers, vagy idézet, hol egy szimbolikus üzenet árulkodik arról, hogy a vár építője, Bory Jenő bizony nem csak kísérletező kedvének hódolt, mikor megépítette álmai várát, de igazi vallomás ez hitves és a család iránt érzett szeretetről is. Vegyük csak számba a tornyonyegyüttest, a két magasat egybeépítve a 3 kisebbel! Bizony, ez a Bory családot jelképezi! 

3. Múzeumi barangolás - zavarbaejtően nagy a választék, csak legyen elég időnk!

Csak a szűk belvárosban több mint 10 kiállítóhely várja a látogatókat! Ne hagyja ki a Hetedhét Játékmúzeumot és benne a Réber kiállítást! Bármikor érkezik, mindig ügyeljen arra, hogy a páros órák valamelyikénél pontban az Órajátékhoz érjen! Ilyenkor harangjáték kíséretében élvezhetjük a királyi felvonulást. Végül irány az Árpád Fürdő gazdag wellness kínálata!

4. Kultúrwellness 

Székesfehérvár kényeztet. Szépséggel, harmóniával, nyugalommal, pezsgéssel, formákkal és ízekkel. Nálunk egy belvárosi séta felér egy élményfürdőzéssel, 100 éves szecessziós műemléki fürdőnkben pedig a felfrissülés is kulturális élmény. Egy őszi hétvége talán a legideálisabb arra, hogy átengedjük magunkat a fehérvári hangulatnak. Egy kiadós séta után irány az Árpád Fürdő, amelynek egyedülálló faragott kabinsora maximális kényelmet ad, szaunaszeánszai pedig párjukat ritkítják!

5. Fehérvár ízei

Világok, eszmék és stílusok keverednek Fehérvár gasztronómiai kínálatában. Kíváncsi, kreatív séfek hozzák a 21. századi elvárásokat a belváros elegáns, letisztult éttermeiben. Az apró kocsmák, trendi borozók, világszínvonalú kávézók mellett az olasz ízek remekbeszabott alkotásai versengenek a mexikói, amerikai és a street food irányzatokkal. Vonzó édességekkel, díjazott kézműves sörökkel, a magyar tájak szülte lenyűgöző borokkal a kezünkben megnyílik előttünk a város utánozhatatlan sokszínűsége és bája.