Varázslatos túrák egész nyáron

Varázslatos túrák egész nyáron

Könnyed, nyáresti városnéző sétákra, fáklyás esti túrákra, panorámabuszos és kisvonatos kirándulásokra, emellett Székesfehérvár természeti kincseinek felfedezésére hívjuk 2023 nyarán vendégeinket. Érkezzen hozzánk bármelyik nyári hétvégére, garantáltan talál kedvére való élményt a Tourinform iroda és a Sóstó Látogatóközpont szervezésében.

Letölthető nyári garantált programfüzet


A júniust családi délelőttel nyitotta meg a Sóstó Látogatóközpont, majd június 8-án és 15-én délután a város fűtőerőművébe invitálják a királyi óriásbábok a látogatókat. Az újdonságnak számító program izgalmas kirándulásnak ígérkezik, ahol a Székesfehérvári Királyi Napok főszereplőiről is kiderülnek a kulisszatitkok. Június 10-én a Sóstón naplemente túrához, a belvárosban irodalmi sétához lehet csatlakozni, 17-én a kisvonat mellett a város szobrai és a Tourinform idegenvezetője várja a városi sétán résztvevőket, a Sóstón pedig aznap Mesetúra lesz családoknak. A június, 24-én történelmi nyomozással zárul a Tourinformnál.


A nyár közepén, júliusban útra indul Székesfehérvár legszebb és legpirosabb panoráma busza. Július 1-jén, 8-án, 22-én és 29-én is három időpontban szállhatnak fel a kirándulók a fedélzetére: 16:00, 17:30 és 19:00-kor lehet csodálni a városi panorámát a bőrülésekből. Július 29-én Székesfehérvár zöld tüdeje, a Sóstó Természetvédelmi Területe lesz a célpont: hol gyurgyalagot lesnek, hol mesés útvonalakon kirándulnak vagy kisvonattal érkeznek meg a Sóstó bejáratához a Tourinform szervezésében kirándulók. A nyáresti programok között a legnépszerűbb a fáklyás esti túra, melynek titkos útjaira idén is elkísérik a szakvezetők a csoportokat. Július 7-én, 14-én, 21-én és 28-án 21 órakor gyúlnak fel a fények ott, ahol a regisztrált résztvevőket várják a szervezők.


Az augusztus szintén tartogat izgalmakat: esti fáklyás sétára augusztus 4-én, 11-én, 18-án és 25-én 21 órakor kerül sor. A Sóstón 5-én délelőtt a természetben, 12-én 18 órakor pedig a naplementében gyönyörködhetnek a résztvevők. A panoráma busz augusztus 5-én, 12-én, 19-én és 26-án indul a júliusban megszokott időpontokban, majd pedig egy nyárbúcsúztató családi nappal zárul a szezon augusztus 26-án 10 órakor a Sóstó Látogatóközpontban.


Összesen tehát több mint harminc túrára várja idén nyáron a vendégeket a székesfehérvári Tourinform és a Sóstó Látogatóközpont, melyeken a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártyával a turisták kedvezményesen vehetnek részt. A Városmarketing Gyémánt-díjával kitüntetett Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya program a Tourinform partnerszállodáinak vendégei számára jelent 10-50 százalékos árengedményt, plusz szórakozási időt, ingyenesen igénybe vehető tartalmas programokat a www.nyissfehervarra.hu oldalon megtalálható elfogadóhelyeken.