Tour De Hongrie - Székesfehérvár a befutó!

Tour De Hongrie - Székesfehérvár a befutó!
A 40. Tour De Hongrie országúti kerékpárosverseny székesfehérvári befutóval zárul idén, melyet az M4 mellett az Eurosport is élőben közvetít majd. A nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig. 
A siófoki nyitány után az első szakaszra Velence és Esztergom között kerül sor, majd a Balassagyarmat és Miskolc közötti táv vár a versenyzőkre. Ezt követően két félszakaszt rendeznek: Kazincbarcikáról Tiszafüredre, majd onnan Hajdúszoboszlóra teker a mezőny, mielőtt sor kerül a királyetapra, amely Karcagról indulva a Kékestetőn ér véget. A vasárnapi záró szakaszt Kecskemét és Székesfehérvár között rendezik.

2019-ben ismét hét fős együttesek szerepelhetnek, a mezőny létszáma várhatóan 140 fős lesz. Már biztos, hogy négy prokontinentális csapat – a francia Cofidis, az olasz Androni, az ugyancsak olasz Neri Sottoli és az izraeli Israel Cycling Academy – is indul, ahogyan a magyar Pannon Cycling Team mellett a magyar válogatott is meghívást kap, és részt vesz a csíkszeredai Team Novák is. Ismét eljön Magyarországra Alberto Contador és Ivan Basso csapata, a spanyol Kometa Team.Kitért rá, hogy az M4 Sport napi két órában élőben közvetít, valamint minden este egyórás összefoglaló lesz látható az Eurosporton, amely az utolsó két napon élőben adja a versenyt.

A versenyszakaszok bejelentését követően Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere üdvözölte újra a rendezvényt:
„Nagy öröm és megtiszteltetés a város számára, hogy immár három éve részesei lehetünk e nagy múltú versenynek. 
Idén, a negyvenedik alkalommal kiírt versenyen városunk lesz a cél. Június 16-án, vasárnap az egész nap a kerékpárról szól majd. Ez egy remek hétvége lesz, hiszen pénteken Helló, nyár! programmal indítjuk a nyári szünetet, majd vasárnap igazi fiesta lesz a Zichy ligetben és környékén. A 140 fős mezőny a Sárkeresztúri út felől érkezik hozzánk és tesz meg négy kört a Belvárost megkerülve. Remélem, idén is nagyon sokan jönnek el és szurkolnak. Jó időben, látványos, egész napos programokkal legyünk részesei mindannyian a Tour de Hongrie idei versenyének!” (forrás: szekesfehervar.hu)

A 2019-es Tour De Hongrie-ról bővebb információk ide kattintva érhetőek el.