Püspöki kézműves sörök

Püspöki kézműves sörök

Látogasson el Székesfehérvárra és kóstoljon bele a püspök sörébe! Szent Gellért, Prépost és Szent Imre. Ezeket az igazi különlegességnek számító, nem mindennapi elnevezésű italokat kizárólag Székesfehérváron, a Szent Gellért Hotel földszintjén működő kézműves sörözőben lehet kapni.

 

A Szent Gellért Hotel földszintjén nyílt meg a város első kézműves sörözője, ahol 2015 augusztusától kaphatóak a székesfehérvári püspök sörei. A söröket Spányi Antal megrendelésére, egyedi recept alapján Német Antal sörfőző készíti Pein Ádámmal közös vállalkozásukban, a Monyo Sörfőzdében. A 10. jubileumi főzdefeszten közel 50 hazai kisüzemi főzde közül ők nyerték el az év sörfőzdéje kitüntetést. A Szent Imre búzasört, a Szent Gellért pilseni típusú sört és a Prépost portert kizárólag Székesfehérváron, a Szent Gellért Hotel földszintjén működő kézműves sörözőben lehet kapni.

Németh Antal sörfőző mester elmondta, nagy büszkeség, hogy a fehérvári püspök sörét készíthetik. „A kézműves sörök területén egyre inkább érezni lehet, hogy az egyház kezdi visszahozni azokat a hagyományokat, amelyek évszázadokig megvoltak. A sörökkel próbáltunk arra törekedni, hogy minél szélesebb rétegek ízlését tudjuk kiszolgálni. Háromféle sört főzünk, a Szent Gellért egy pilseni típusú sör, ami Csehországban népszerű, a prépost barna, angol típusú sör, de Magyarországon is nagy hagyományai voltak, ezen kívül egy bajor típusú búzasör, a Szent Imre egészíti ki a palettát.” – emelte ki Németh Antal, aki másokkal ellentétben örül annak, hogy a püspöki sörök kizárólag Fehérváron kaphatóak, mert „a sör hagyományosan mindig egy lokális dolog volt, a sörfőzdék a saját településüknek készítették a sörüket.” 

Cím: 8000 Székesfehérvár, Mátyás Király körút 1.