Parlami d’ amore harmadszor, három tenorral - nyáresti koncert a belvárosban

Parlami d’ amore harmadszor, három tenorral - nyáresti koncert a belvárosban
Beszélj nekem a szerelemről! - ismerős cím lehet a zenekedvelők körében, hiszen június 28-án, pénteken 21 órától (esőnap június 29. 21 óra) immár harmadik alkalommal varázsolja el olasz dallamokkal közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és vezető karmesterük, Dubóczky Gergely.
A koncerten az egyetemes zeneirodalom olasz operaremekeiből és a varázslatos dél-olasz hangulatot idéző autentikus nápolyi dalok világából hallhatunk hol pezsgő, hol andalítóan romantikus zenei kavalkádot.


A három egyedi hangszínnel megáldott nemzetközi elismertségű tenor - Giorgio Casciarri, Domenico Menini és Alessandro Goldoni - a művészetére sajátosan jellemző, mégis egymással bravúrosan harmonizáló interpretációban adja tehetsége legjavát.

A felcsendülő Verdi, Puccini, Rossini és Donizetti áriák illetve a canzone napoletana dallamok Denis Biancucci zongoraművész virtuóz scherzando- és fantáziajátékában, valamint a koncert grandiózus nagyzenekari hangzását adó Alba Regia Szimfonikus Zenekar lenyűgöző előadásában fonódnak egységes produkcióvá.


A dalest meghatározó zenei vonulatába ikonikus klasszikus zenekari darabok és Cristiano Alberghini – a felcsendülő medley-feldolgozások, illetve a műsor számos darabjának zenekarra adaptálását végző – tehetséges kortárs zeneszerző immár védjegyévé vált kompozíciói varázsolnak lebilincselő epizódokat.

A Parlami d’ Amore című koncertre jegyek 1500 és 2500 forintos áron kaphatók a www.arso.hu oldalon, a Fehérvári Jegyirodában, és a Vörösmarty Színházban, a zenekar jegyirodájában.

Tartalom és képek forrása: www.szekesfehervar.hu