Őszi szünet Székesfehérváron

Őszi szünet Székesfehérváron
Az őszi szünetben is várja Székesfehérvár a családokat! Az október 26-ától november 3-ig tartó, méltán megérdemelt pihenőidőben induljunk el a kissebbekkel, nagyobbakkal az ország ősi koronázó városába! 
Kihagyhatatlan program egy szép kirándulós napon a Sóstó Természetvédelmi Területe, ahol a legszebb arcát mutatja a városi ősz. De látogassunk el a történelmi belvárosba is, ahol éttermek, kávézók, múzeumok ölelésében tölthetünk el néhány feledhetetlen napot – érdemes megnézni az Év kiállítása díjat kapott Réber tárlatot a Hetedhét Játékmúzeumban, A kapitány titkai című izgalmas szabadulószobás programot a Hiemer-ház pincéjében vagy éppen a 33 méter magasra repítő óriáskerék nyújtotta páratlan panorámát!

A kisebbeknek a belvárostól pár perc sétára található Koronás Parkot ajánljuk, ahol a kültéri és beltéri játékok is egyaránt a középkor rejtelmes világába engednek betekintést a gyerekeknek. Rendkívül változatos játékokkal, a modern technika vívmányait is alkalmazva ismerhetik meg itt az egykori koronázó város történelmét a kicsik – úgy, hogy közben egy nagyot játszanak!

Remek családi élmény az év egyik újdonsága, A Kapitány titkai szabadulószoba: a Hiemer-ház autentikus pincéjében kialakított történelmi játéktérben „hűvösre kerül” mindenki, aki izgalmas történelmi és logikai kalandozásra vágyik! De mitől is olyan érdekes ez a különleges program? A játékteret egy, a valóságban is megtörtént fehérvári eseményre felfűzve rendezték be: 1602-t írunk, amikor Wathay Ferenc Székesfehérvár alkapitánya volt, s a fehérvári vár még ott magasodott a közelben. A török nem kegyelmezett, a fehérváriakat fogságba ejtette. A pince hűvösében azonban a 21. század kalandora újraélheti, sőt, újraírhatja a történelmet – ha megtalálja onnan a kivezető utat…