Városfelfedező programok a Tourinformmal

Városfelfedező programok a Tourinformmal

Székesfehérvár nyári programjai közt a város értékeit, kultúráját bemutató túrákat is ajánlunk minden héten. Garantált időpontokban indított sétáink közt van esti fáklyás, kabrióbuszos és a természetbe invitáló kirándulás is.

Garantált Nyári Programok

 

Székesfehérváron akár a történelmi belvárosban, a természetben vagy a teljes területet körbejáró kabrióbuszon kirándulunk, a város minden szemszögből csodálatos! A nyári szezon legjobb túrái éppen ezért garantáltan, előre meghirdetett időpontokban indulnak s várják az előre regisztráló csatlakozókat.

Péntekenként fáklyás séta: július 12., 19. és 26., augusztus 2., 9., 16., 23. és 30.

Naplemente után, minden júliusi és augusztusi pénteken 21 órakor, titokzatos felfedező sétára indulunk a Tourinform iroda elől a belvárosba, ahol a résztvevők fáklyákkal világíthatják meg a felfedezésre váró helyszíneket. A séta alkalmával várfalak mentén, eldugott kis utcák macskakövein haladunk, melynek során feltárulnak a város titkai és történelmi múltjának érdekességei.


 

Szombatonként kabrió panorámabuszos kirándulás: július 13., 20. és 27., augusztus 3., 10., 17., 24. és 31.

Júliusban és augusztusban minden szombaton 17 órakor indul a kabrió panorámabusz a székesfehérvári Piac téri buszpályaudvarról, amely az idei szezonban az Alba Aréna multifunkciós rendezvény- és sportközpontjához viszi az utasokat. A kabrió busz fedélzetéről megcsodálható Székesfehérvár pezsgő nagyvárosi élete, s mindeközben az idegenvezető a város titkairól mesél. Az Alba Aréna épületét is felfedezhetik a kirándulók, megismerkedhetnek az Aréna építésének történetével, érdekességeivel, a jégkészítéssel, a hang-és fényvezérlés rejtelmeivel és felfedezhetik a VIP szektort is.

 

Másfél órás kirándulásra készülhetnek az utasok, melyből 50 percet töltenek a buszon. Az Ikarus jármű fedélzetének egy része fedett, míg egy része teljesen szabad, így a napsütéses délutáni órákban célszerű gondoskodni napvédelemről. Eső esetén a fedés részben biztosított, de a várhatóan esős napon esőkabát beszerezhető a Tourinform irodában. Szélsőséges időjárás esetén a busz nem indul útnak, ebben az esetben a megvásárolt jegyeket másik alkalommal érvényesítjük.


Vasárnaponként vadvasárnap a Vadvédelmi Központban: július 14., 21. és 28., augusztus 4., 11., 18. és 25.

Minden vasárnap 10 és 12 óra között látványos állatorvosi bemutatók, szakvezetett séták várják Székesfehérvár egyik legújabb és legnépszerűbb állatvédelmi helyszínén a látogatókat: a Vadvédelmi Központ mentett állatait, átmeneti és állandó lakóit ismerhetik meg a Vadvasárnap vendégei.  Megfelelő időjárás esetén madárgyűrűzés is színesíti a napot.




Könnyű séta a város természetvédelmi tanösvényén: július 27. (hétfő) és augusztus 10. (szombat)

Árnyas fák alatt, könnyű, de annál látványosabb és izgalmasabb tanösvénnyel várja a kirándulókat a Sóstó Látogatóközpont Limonádé túrája július 27-én, hétfőn és augusztus 10-én, szombaton. A szakvezető 10.15-kor indítja a sétát a Látogatóközpont bejáratától, hogy megmutathassa a nyár legszebb természeti értékeit: a júliusban virágzó gyógynövényeket, az állatvilág pezsgő életét, a vízi élővilág páratlan szépségét.  A túrára érdemes repoharat hozni, melyet frissítő italokkal töltünk újra végig a túra során.




Naplemente a város legmagasabb kilátójából: augusztus 24. (szombat)

A Sóstó Látogatóközpont előtt várja a túravezető a kirándulókat augusztus 24-én, szombaton 17:30-kor, hogy a kétórás laza séta végén, a Sóstó és a város legmagasabb kilátójáról rálátva a természetvédelmi területre, megcsodálhassák a lemenő nap fényében Székesfehérvárt. De már önmagában a túra is csodálatosnak ígérkezik: a nyárvégi, koraesti fények, a felpezsdült élővilág, az északi-tó hömpölygése emlékezetessé teszik a Naplemente túrát.