TOP 5 Valentin-napi program Székesfehérváron

TOP 5 Valentin-napi program Székesfehérváron

Ha szeretnéd királyi elbánásban részesíteni szerelmedet Valentin-napon, akkor hozd őt a királyok városába! Íme a top fehérvári programok február 14-ére és plusz kettő a sportosoknak és a bátraknak.



1. Vidd szerelmedet oda, ahol „A kövek beszélnek”. Székesfehérváron a Bory-vár a legszebb kőbe álmodott szerelmi vallomás, melyet építője, Bory Jenő szobrászművész, építész alkotott saját kezűleg feleségének, Komócsin Ilonának. Februárban is lenyűgöző sétát tehetünk a vár pazar kertjében, elrejtett versrészleteket, szobrokba öntött vallomásokat csodálhatunk meg, de a beltéri terek és kiállítások is a szerelem üzenetét hordozzák. Győződjetek meg róla személyesen!




2.  A város egyetlen Michelin-ajánlással rendelkező étterme a belvárosi 67 Sigma étterem, amely lenyűgöző Valentin-napi menüvel készül. Pezsgővel üdvözölnek, majd jöhetnek a lazac kaviáros, hízott kacsamájas különlegességek és az eper sorbetes-proseccos édességek – hogy csak néhányat említsünk a finomságok közül! Nem csak csillagokat, de szívecskéket is érdemelnek ezért a menüsorért!




3.  A Diófa étterem is kitesz magáért ezen a napon. Valentin-napra olyan csodákkal készülnek, mint a kacsamáj brulée, a borjúpaprikás és a kacsamell filé, de természetesen a korona sem maradhat el az ilyen királyi fogások esetében: a fehér csokoládés desszert például egészen bizonyosan emlékezetes zárása lesz a Valentin-napi menünek!




4.  Székesfehérvár meghitt, családias hangulatú filmszínháza a Barátság mozi, amely február 14-én két szerelmes filmmel is készül: délután 17:30-kor a Vegyél el, este 19:45-kor pedig az Imádlak utálni hozhatja meg a romantikus hangulatot.




5.  A fehérvári lakatfalak örökérvényű bizonyságtételei egy-egy kapcsolat „vasakaratának”. A monogramozott lakatokat megtalálhatjuk a belvárosi Táncsics utcában és a Palotai út felett átívelő, az Alba Plázához vezető hídon is. Hagyjatok ti is egy szerelemlakatot Székesfehérváron, amely örökre megőrzi ennek a szép napnak az emlékét!

 


+ 1 tipp azoknak, akik hétvégéig maradnak Székesfehérváron: a város legromantikusabb wellness fürdője az Árpád fürdő, amely patinás belvárosi tereivel remek hangulatú kikapcsolódást lehetőséget nyújtanak a szerelmeseknek is. A bátraknak és különlegességre vágyóknak február 17-én naturista estet rendeznek.

+ „még” 1 tipp a sportosoknak is, és nem csak pároknak: sétával, kerékpárral és futással is teljesíthető a Csónakázó-tó körül az a Valentin-napi futás (séta és tekerés), melyet február 17-ére szervezett Red Hot Run Group SE. A szervezők azt mondják, „Nem csak szerelmeseknek, nem csak pároknak” szól az esemény, „a kört bárki teljesítheti, mert ez egy szuper téli-sportprogram, hogy kimozdulj a szabadba, egy csodás helyen és egy szuper étkezéssel zárhatod a köröd lángossal, vagy amerikai palacsintával”. A tombolán páros hétvégéket is sorsolnak.