Virágcsodák és játékbirodalom a hétvégén Székesfehérváron

Virágcsodák és játékbirodalom a hétvégén Székesfehérváron

Pünkösdre és gyereknapra is készül Székesfehérvár május utolsó hétvégéjén. Galambröptetés és csodálatos virágkompozíciók, valamint hetedhét határra szóló játékfesztivál várja a vendégeket a belvárosban. A szállóvendégekre is gondolunk: a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártyával számos egyéb programon vehetnek részt kedvezményesen már egyetlen éjszakától.

Székesfehérvár szép hagyománya a Pünkösdi Virágálom, melynek köszönhetően ezúttal is csodálatos virágkompozíciókat készítenek a helyi virágüzletek az ünnepre. Május 26-a és 29-e között a történelmi belvárosban sétálva csodálhatjuk meg hat helyi virágüzlet alkotását, melyeket tapasztalt virágkötők készítenek. Május 26-án, pénteken 17 órakor az ünnep galambröptetéssel veszi kezdetét. Utána az alkotás folyamatában résztvevő két szakember, Pánczél Péter ifjúsági Európa-bajnok, mester virágkötő, valamint Szabó János szakújságíró, a Virágkötők és Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének képviselője avatja be a közönséget szakmai érdekességekbe. A virágkompozíciókban 3 napon át gyönyörködhetünk, és persze készülhetnek a szelfik is!


Május 28-án, vasárnap a gyereknapi Hetedhét Játékfesztivál ezúttal is mesevilággá varázsolja a koronázóváros csodálatos belvárosát. Erre a vasárnapra egészen biztosan sokáig szívesen emlékeznek majd a gyerekek! Reggel 10 és este 20 óra között játszhatnak, ünnepelhetnek, bulizhatnak a kicsik az előadásokon, koncerteken, foglalkozásokon.

Reggel 9.50-kor a Langaléta Garabonciások gólyalábas felvonulásával veszi kezdetét a fesztivál, amely a Hetedhét Játékmúzeumtól a Fő utcán át a Városház térre tart. A 10 órai ünnepélyes megnyitó után bábelőadások, családi koncertek következnek, közben pedig pezseg az élet a belvárosban. Itt lesz a Tintaló Társulás, a Vitéz László bábjáték-automata, a Zuggo Ládavasút, de lesz molyolda régmúlt játékainkkal, csúzlizda, Fanyűvő Játékpark, sokféle kreatív és nosztalgikus játékelem is. A fesztivál legizgalmasabb része a Hétpróba, melynek állomásain éneklős és számolós kihívásokkal, és egyéb kedves, kicsik számára is teljesíthető, sikerélményt nyújtó feladatokkal várják a gyerekeket. A megunt régi játékokért cserébe másikat választhatnak a gyerekek. A kedvenc játékaikat is elhozhatják a kicsik – amelyeket persze nem kell odaadni a múzeumnak -, viszont a virtuális játéktárba szívesen felveszik, lefotózva azt.