Sütemény, kirándulás és kultúra az Aranybulla jegyében Fehérváron!

Sütemény, kirándulás és kultúra az Aranybulla jegyében Fehérváron!

Remek kikapcsolódási lehetőségeket és gasztronómiai élményeket kínál Székesfehérvár! Városunk egész évben ünnepel, melyet csodálatos felújított szimbolikus kirándulóhely és páratlanul finom, díjnyertes sütemény koronáz meg. Szálljanak meg a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya partnerszállodáiban és fedezzék fel velünk a várost!

A feltöltődést kínáló utazáson a szépség mellett helye van az édes élvezeteknek és a friss levegőn való sétának is. 

Az Aranybulla emlékmű környezete teljes felújításon esett át. Remek kirándulóhelyet hozott itt létre a város, ahol akár kettesben, akár családostul, barátokkal érkezve is jól érezhetjük magunkat. Kézzelfogható közelségebe kerül itt a történelem, amikor kibetűzzük Rétfalvi Sándor 1972-ben készített mészkő emlékművének körbefutó feliratát: „Méltó szolgálattal szerzett birtokából soha senki meg ne fosztassék.”. A parkban azonban nem csak a történelem, de a természet is megérinti a lelket, a modernkori parkrendezés pedig figyelemreméltó megoldásokat hozott létre. A több ezer növény telepítése mellett új sétányok, pihenők, tűzrakóhelyek, kilátóterasz, pihenőterasz és az Árpád-lépcső épült, amelynek játékosan cikkcakkos, különböző hosszúságú, egymástól eltolt fokai biztosítják, hogy látványa szabálytalannak, természetbe illőnek hasson. Nem utolsó sorban kilátópontként is remek hely, a városra és a Velencei-tóra, Velencei-hegységre, Vértesre is pazar kilátás nyílik.

A kellemes séta után kiérdemeltük a különleges süteményt: az „Andreas Rex” méltán viseli Székesfehérvár Királyi Desszertje címet. A város legtöbb cukrászdájában kapható alkotás ízvilágában és küllemében is történelmi: az alapanyagok már az Aranybulla korában is jelen voltak. Linzertésztája mogyorós szedres, krémje is mogyorós, amely mellé otellós szeder-betét jár, valamint cukor korona szederrel és tetejébe egy Aranybulla marcipán pecsét.