Székesfehérvár felülnézetből - óriáskereket telepítenek a Zichy ligetbe

Székesfehérvár felülnézetből - óriáskereket telepítenek a Zichy ligetbe
Új időszaki látványossággal gazdagodik Székesfehérvár az év végéig tartó időszakban; óriáskereket telepítenek a Zichy liget Fő utca felőli végébe. Az érdekes utazás alkalmával a látogatók 35 méter magasból csodálhatják meg a Belvárost és környékét. Hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be az attrakciót és ismertette a részleteket Fehérvár polgármestere és az üzemeltető cég képviselője.

Hétvégén már bárki a magasba emelkedhet az óriáskerékkel, ami ősszel és az adventi időszakban Székesfehérvár új látványossága lesz. A Belvárosban, a Zichy ligetben, a nyári nagyszínpad helyén állítják fel a szerkezetet a héten.

Igazi nosztalgia lehet ez a fehérváriaknak, hiszen ők még emlékeznek a régi Vidámparkban működött szerkezetre. Dr. Cser-Palkovics András azt reméli, hogy sokan lesznek kíváncsiak arra, hogyan is néz ki szeretett városuk a magasból, és élnek majd a lehetőséggel, hogy felszálljanak az óriáskerékre.



„Köszönöm szépen az üzemeltető cégnek, hogy megkeresett bennünket, és Székesfehérváron is vállalja a működtetést. Azt gondolom, hogy a kerék tetejéről olyan páratlan látkép tárul majd elénk, amelyre méltán büszkék lehetünk. Megállapodtunk az üzemeltetővel, hogy a székesfehérvári lakcímkártyával rendelkezők 500 forintos kedvezményben részesülnek a jegyvásárláskor.” – tette hozzá a polgármester. A december 31-ig üzemelő látványosság kapcsán elmondta, reméli, hogy nagy népszerűségnek örvend majd a kipróbálók körében, és további együttműködésről is tárgyalhatnak az üzemeltetővel, ugyan később majd egy másik helyen kell már felállítani a kereket, ugyanis jövőre kezdődik a Zichy liget újjáépítése.



A város új időszaki látványossága 35 méter magas, befogadóképessége a 24 gondolában több mint 140 fő, a szerkezet alapterülete 21x17 méter. Az üzemeltető Karma Production Kft. képviselője, Németh Károly megerősítette: az óriáskerék minden biztonsági előírásnak megfelel, kipróbálása igazi családi program lehet mindenkinek. „Mondhatni Székesfehérvár legjobb területén, a Belváros kapujában állíthatjuk fel a hófehér kereket, úgy, hogy a jelenlegi területviszonyokhoz alkalmazkodunk, nem teszünk kárt a növényzetben. Az építkezés holnap, szeptember 17-én kezdődik és három napig fog tartani. Az építkezés idejére, amíg szükséges, ideiglenesen lezárják a Zichy liget előtti jobbra kanyarodó sávot. Az ünnepélyes megnyitót szeptember 20-án, pénteken 16 órakor tartjuk. Elsőként a Legmobilisabb osztályok láthatják majd a város feletti panorámát, a Mobilitási hét kiemelt programjában nyertes diákok jutalma ugyanis ez az utazás, aztán pedig év végéig már bárki beszállhat a gondolákba.” – fogalmazott az üzemeltető.

A nyári időszakban a szerkezet Hajdúszoboszlón működött, év végéig pedig Székesfehérváron, a Zichy liget Fő utca felőli végén üzemel. Hétköznap délutánonként várja a vendégeket, hétvégenként pedig egész nap működik majd az óriáskerék megfelelő kezelőszemélyzettel. A szeptember 20-i megnyitót követően a fehérváriak lakcímkártyával kedvezményesen szállhatnak fel, valamint az iskolai osztályok és nagyobb csoportok számára is készülnek kedvezményes díjszabással az üzemeltetők.

Az óriáskerék saját Facebook felületén folyamatosan aktuális információkkal, szép fotókkal, nyereményjátékokkal várják a látogatókat, és maguk az utasok is megoszthatják majd itt élményeiket másokkal. A péntekig tartó időszakban, az építés idejére mindenki türelmét kérik. Azt követően pedig, kalandra – pontosabban óriáskerékre – fel!

Tervezett nyitvatartás:

hétfőtől csütörtökig: 14.00 – 20.00 óráig
pénteken: 14.00 – 22.00 óráig
szombaton: 10.00 – 22.00 óráig
vasárnap: 10.00 – 20-00 óráig

Jegyárak:

Felnőtt: 2.000 Ft
Fehérváriaknak (lakcímkártyával): 1.500 Ft
Gyermek (140cm alatt): 1.000 Ft
Csoportos (4 felnőtt): 7.000 Ft

Tartalom és képek forrása: www.szekesfehervar.hu