Móri borútlevél

Móri borútlevél

Mór az Ezerjó hazája, így akárhogy indulunk is felfedezésére, valószínűleg nem kerüljük el a borral való találkozást. De nem is érdemes elkerülni, hiszen nem csak díjnyertes borokat kóstolhatunk, de a helyi borkultúra hagyományait is megismerhetjük itt.

A Móri Borvidék borai jellemzően fehérborok, melyek a borvidék termőterületének 99 %-át teszik ki. Az Ezerjó - amely ma már a hungarikumok közé tartozik - a 19. századi filoxéra-vészt követő újratelepítések során lett a fő szőlőfajta a borvidéken. A Bozóky Pincészet és Bormúzeumban díjnyertes borok kóstoltatása mellett mutatják be a móri szőlő- és borkultúra hagyományait, a borászati eszközöket, a borvidék nevezetes fajtáit.

A Hétkúti Wellness Hotel és Lovasparkban a lovarda bebarangolása és a Lovas Vendéglő ételkülönlegességeinek elfogyasztása után sétakocsikázás közben fedezheti fel az Ezerjó hazáját. Ha kiváltja Móri borútlevelét a Tourinform Irodában, ajándékba kapott móri borospoharát kedvezményes árakon töltheti meg a megjelölt pincékben. Keressen fel legalább öt borospincét, gyűjtsön össze öt pecsétet és megkapja a „Móri Borvidék Borbarátja” címet igazoló oklevelét!