Új Magyar Képtár

Új Magyar Képtár

Rangos kortárs művészeti gyűjtemény, amely a régi megyeháza épületében kapott helyet. Jelenlegi formáját, ablakaival együtt építészeti és kortörténeti szempontból is érdemes vizsgálni, ugyanis minden korból meghagytak rajta valami jellegzetest. Az időszaki tárlatok mellett állandó kiállítása is van, amely kronologikus sorrendben mutatja be a II. világháború utáni időszak legfontosabb alkotóit, képzőművészeti jelenségeit.

A vásárlás vagy ajándékozás révén a gyűjteménybe került alkotások jelentős része az 1945-től napjainkig tartó időszakból való. Ebből egy válogatást az Új Magyar Képtár állandó kiállításán tekinthet meg a látogató. A kiállítás kronologikus sorrendben mutatja be a II. Világháború utáni időszak legfontosabb és progresszívnek ítélt tendenciáit.

Az épület adottságai és a helyszűke miatt képtelen vállalkozás az 1945-től napjainkig tartó időszak művészetét akár egy gyűjteményen keresztül is a maga teljességében megragadni. Jövőbeni szándékunk szerint a tetemes mennyiségű raktári anyagból művek gyakori cseréjével szeretnénk a közönség számára minél többet bemutatni.

Cím: 8000 Székesfehérvár, Megyeház u. 17.
Email: titkarsag@szikm.hu
Nyitva tartás: Kedd-Vasárnap: 10.00 – 18.00
Telefonszám: +36 22 315-583, +36 22 329-504