Királyok és Szentek kiállítás kedvezménnyel

Királyok és Szentek kiállítás kedvezménnyel

Eltökélt célunk, hogy székesfehérvári szállóvendégeink első dolga a Királyok és Szentek kiállítás megtekintése legyen! Éppen ezért a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártyával féláron juthatnak be a gyönyörűen megújult múzeumépületbe, és nézhetik meg az Árpádok korát eddigi legnagyobb teljességében bemutató, káprázatos kiállítást! Páratlan, szinte sosem látható kincsek, lenyűgöző történelmi gyűjtemény várja a látogatókat a történelmi belváros 21. századi szinten megújult múzeumirendházában.

Márciusban nyílt, de már több mint 35 ezren nézték meg a Királyok és Szentek kiállítást Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeum csodálatos felújított rendházában. Nem véletlen: több mint tíz ország közel 700 felbecsülhetetlen értékű Árpád-kori kincsét mutatja be a tárlat egy helyen. Magyarország meghatározó korai évszázadairól, az Árpád-korról ad képet a gyűjtemény, s az sem véletlen, hogy itt, a „Királyok városában”, az ország történelmi fővárosban kapott helyet ez az országos szinten is kiemelkedő kiállítás. Székesfehérvár adott otthont ugyanis évszázadokon át – az Árpád-házi királyok idején is – a koronázások és temetkezések eseményeinek.

A Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártyával féláron válthatja meg felnőtt és családi jegyét a látogató, valamint részt vehet a menetrend-szerint megtartott tárlatvezetéseken. Székesfehérvár Tourinform Irodájaként azonban ennél is többet nyújtunk: komplex, 3 órás városnéző túráinkba integrálva is megnézhető a kiállítás! Székesfehérvár belvárosának izgalmas és titkos történelmi helyszíneit többféle tematika mentén mutatják be idegenvezetőink, majd pedig egy másfél órás múzeumi tárlatvezetés következik a Királyok és Szentek kiállításán, melynek végén 10 százalékos kupon várja kedvezménykártyás vendégeinket a múzeumi shopban.

A kedvezménykártyával a 3 órás városnéző sétával egybekötött tárlatvezetés mindösszesen 500 forintba kerül egy főnek! A múzeum garantált tárlatvezetései június 12-ig szombat-vasárnap 10, 12, 14 és 16 órai kezdettel indulnak az egyénileg érkező látogatók számára, amelyekre helyben vagy elővételben, on-line lehet megvásárolni a jegyeket. Csoportok számára információ és időpontegyeztetés tárlatvezetésre: 70/ 649 54 62, bejelentkezes@szikm.hu.