Katalin ünnep és bál

Katalin ünnep és bál

2022. november 25. 17:00

Kati néni szobra, az egykori „fertályos asszony”, Molnár Imréné Boda Katalin emlékét idéző alak Székesfehérvár egyik legnépszerűbb nevezetessége: a Liszt Ferenc utcában járókra mosolygó Kati néni ma éppúgy hozzátartozik Székesfehérvár múltjához, mint a jeles történelmi alakokat ábrázoló alkotások. A helyszín hosszú ideje minden november 25-én este megtelik: az itt rendezett hangulatos Katalin-nap az elmúlt évtizedek alatt a város egyik legkedvesebb ünnepévé lett.

Idén is idevárják a szervezők a fehérváriakat: 17 órakor a polgármester, Cser-Palkovics András és Földi Zoltán, Felsőváros képviselője egy szál virággal köszönti a név viselőit. A vendégeket forralt borral és harapnivalóval a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Hagyományos Piacokért Egyesület kínálja, és természetesen most is szól majd a zene, és lesz tánc is: a Tilinkó zenekar muzsikál, az Alba Regia Táncegyüttes Szenior csoportja mellé vendégegyüttesek – a budapesti Ágról Ágra Néptáncegyüttes, a Csepeli Öreg Táncosok Együttese, a Litér Senior Csoport, a ráckevei Rőzse Táncegyüttes és a Vasas Művészegyüttes Obsitos Csoportja – is érkeznek a közös táncra.

Az ünnepség után fáklyákkal indulnak a táncosok és a bál vendégei a Felsővárosi Közösségi Házba, ahol Juhász Zsófia, a Székesfehérvári Közösségi Központ igazgatója és Földi Zoltán képviselő köszönti a megjelenteket. A színpadon a bál nyitányaként a belvárosban látott csoportok egy-egy koreográfiát mutatnak be a Szedtevette zenekar kíséretével. Ezután veszi kezdetét a Katalin-napi bál, amelynek része lesz egy kis táncházi mulatság, majd – mert a néptáncosok is szeretnek modern zenékre bulizni DJ Kiss Attilával szórakozhatnak a vendégek hajnali egy óráig. Az érdeklődők 1900 forintért válthatnak jegyet a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében hétfőtől péntekig 10 00–16.00 óráig, valamint a bál napján a helyszínen.