Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark, Mór

Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark, Mór

A Hétkúti Wellness Hotel és Lovasparkban a lovarda bebarangolása és a Lovas Vendéglő ételkülönlegességeinek elfogyasztása után sétakocsikázás közben fedezheti fel az Ezerjó hazáját.

A Vértes hegység lábánál álló parkban zöldellő mező, karámok, egy növények sokaságába bújtatott tavacska és a kinn legelésző lovak látványa fogadja a látogatót. A két épületegyüttes egyikének gyönyörű festett motívumokkal díszített falait látva megelevenedik előttünk a több mint 300 évvel ezelőtt itt élő svábok története.

A két épület között a Kecske hegy szőlődombjai és a Vértes csodálatos panorámája tárul elénk. Magával ragadó a vidéki kúriára emlékeztető szállodaépület. A belső udvar közepén található fából készült pavilon egy szentélyre emlékeztet. A rohanó világból érkezve, úgy érezzük, hogy az idő megállt körülöttünk, visszacsöppentünk a 300 évvel ezelőtt itt zajló vidéki életbe. Nem csak a környezet őrzi a múlt hagyományait, de az étlapról sem hiányoznak a tradícionális sváb ételek, a helyi specialitások. A híres kvircedlit régi szokás szerint a borba, vagy borlevesbe mártogatták. A német eredetű borleves tojással felforralt és fűszerekkel ízesített különlegesség, míg a paprikás csirkeleves a sváb lakodalmak elmaradhatatlan étele volt.