A belváros gyöngyszemei

A belváros gyöngyszemei

A történelmi belváros máig megőrizte középkori utcaszerkezetét, díszei 18-19. században épült barokk, rokokó, copf épületek lettek, köztük a hazai építészet egy-egy kiemelkedő példájával. A hangulatos utcákat járva regényes belső udvarokra és bájos sarokerkélyekre bukkanhatunk. Ne hagyja ki ékszerdobozunk igazi ékét, a Hiemer-házat sem!

Székesfehérvár belvárosa nem csak a múltvadászok paradicsoma, de a művészetre nyitott látogatóknak is sok csemegét kínál. Sétánk során megismerheti városunk építészeti értékeit, útba ejtjük a Vörösmarty Színház és a Hotel Magyar Király patinás épületeit, és megcsodáljuk Lechner Ödön szecessziós remekművét, a kagyló díszítésű kupolás műemléki Árpád Fürdőt. A Városház teret uraló impozáns Püspöki palota kitűnő arányaival, természetes és áttekinthető tagoltságával, finom részletképzésével egyike az ország legjelentősebb copf stílusú alkotásainak.

A XVII. században divatba jöttek és jellegzetes fehérvári építészeti elemmé váltak a kora barokk homlokzatokat ékesítő sarokerkélyek. Egyik legkorábbi és leghíresebb példáját a főtéri Hiemer-házon csodálhatjuk meg. Programunk középpontja a belváros barokk gyöngyszemeként számon tartott építészeti Nívó-díjas Hiemer-ház, amely 2012-ben többütemű felújítás után nyerte vissza régi pompáját. A három épület páratlan összeolvadásából létrejött építészeti alkotás a város történetéről mesél: egyedülálló középkori értékekein, barokk, rokokó építészeti emlékekein és a modernkori átalakításokon keresztül megelevenednek Fehérvár évszázadai. Benne kapott helyet a házasságkötő terem, a Hetedhét Játékmúzeum, egy elegáns étterem és kávézó, a Fehérvári Ajándékbolt és a Tourinform Iroda.

A belváros gyöngyszemei - tematikus túra művészettörténeti érdekességekkel
A belváros gyöngyszemei - tematikus túra
Időtartam: 1,5 óra
Magyar nyelvű program díja: 17 000 Ft / 30 fős csoport
Idegen nyelvű program díja: 22 000 Ft / 30 fős csoport

30-50 fő között választható lehetőség magyar nyelvű vezetés esetén: VOX rendszerrel történő vezetés vagy csoportbontás 2 idegenvezetővel + 17.000 Ft
30-50 fő között választható lehetőség idegen nyelvű vezetés esetén: VOX rendszerrel történő vezetés vagy csoportbontás 2 idegenvezetővel + 22.000 Ft

A belváros gyöngyszemei extra csomag a Hiemer-házzal
Extra csomag - előzetes bejelentkezéssel
Időtartam: 2 óra
Magyar nyelvű program díja: 20 000 Ft / 30 fős csoport
Idegen nyelvű program díja: 30 000 Ft / 30 fős csoport
A program részét képező Hiemer-ház belépő díja:  300 Ft / fő