Zene mindenkinek – Fehérvár legjobb nyári koncertjei

Zene mindenkinek – Fehérvár legjobb nyári koncertjei

Pop, rock, jazz, szving vagy szimfonikus – mindenféle zenei műfaj kedvelőjét várja ezen a nyáron Székesfehérvár! Fesztiválok, koncertsorozatok szólnak a belvárosi lazulós, a sátras sokezer fős és az emelkedett hangulatú templomi hangzást kedvelők számára is. Íme a TOP3 legjobb fehérvári zenei program ezen a nyáron:


A klasszikus zene legszebb dallamai csendülnek fel Székesfehérvár nyári templomi koncertsorozatában. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Harmonia Albensis címet viselő négy előadásából minden júliusi csütörtök estére jut egy: 4-én a Szent Imre-templomban, 11-én a Ciszterci templomban, 18-án az evangélikus templomban, 25-én pedig a Szent Sebestyén-templomban lesz koncert.

A rock és a pop szerelmeseinek is lélegzetelállító a fehérvári kínálat: a Tankcsapda, a Cradle of Filth és az Ossian mellett a Fehérvári Zenei Napok 2024-es fesztiválfellépője lesz a Belga, Pixa, Korda György, a Scooter és Majka is – hogy csak néhányat említsünk a négy napos felhozatalból. Július 31-e és augusztus 3-a között idén is ezrek érkeznek Székesfehérvárra, hogy átérezzék az igazi FEZEN-hangulatot! A világsztárok és a hazai zenei élvonal képviselői gondoskodnak arról, hogy felejthetetlen élményben legyen része mindenkinek a fesztiválon! 

Igényes zenét, ételt és italt ígér az Alba Regia Feszt is augusztus 4-e és 6-a között. Székesfehérvár történelmi belvárosának egyik legszebben felújított helyszínén, a Bartók Béla téren lépnek színpadra a jazz, szving, blues világ izgalmas képviselői: itt lesz többek között a Loop Doctors feat. Varga Gergely és Gesztesi Sandra, a Szőke Nikoletta Jazzplosion és a Vörös Tamás Projekt is. A fesztivál ingyenes, és olyan belvárosi program, melyet a helyiek is nagyon szeretnek!


A város kiemelt rendezvényének, az augusztusi Székesfehérvári Királyi Napok idején is bővelkedünk zenei programokban: a felvezetőben augusztus 10-én a Fehérvári Fúvósfesztivál zenészei, míg augusztus 16-án a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál virtuóz zenészei örvendeztetik meg a közönséget. Az augusztusi rendezvény nagyszínpadát három estén rangos könnyűzenei fellépők veszik birtokba: Fenyő Miklós, a Bikini és a Bagossy Brothers Company ad majd koncertet. A tavaly indult koncertszerű operabemutatók sorát Erkel Ferenc Hunyadi Lászlója folytatja: az Alba Regia Szimfonikus Zenekar neves szólisták és a Székesfehérvári Balett Színház közreműködésével állítja színpadra a 180 éve bemutatott művet augusztus 20-án.