Tíz éve Székesfehérvár turizmusáért

Tíz éve Székesfehérvár turizmusáért

Nagyszabású turisztikai konferenciával ünnepelte tizedik születésnapját a Székesfehérvári Turisztikai Kft. A jubileumi eseményen együtt ünnepelt a szakmával Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. 

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az elmúlt tíz év sikertörténetét vázolta fel – kiemelve, hogy ez alatt az idő alatt 137 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Székesfehérváron. Teendő azonban még van, „nem dőlhetünk hátra” – tette hozzá.
A jövő kihívásai elé Székesfehérvár turizmusa új fejlesztésekkel néz. A jubileumi esemény számos izgalmas előadója színesítette és töltötte meg tartalommal a konferenciát: Révész Máriusz megemlítette a Giro d’Italia-t, a világ második legnagyobb kerékpáros körversenyét, amely jövőre Székesfehérváron is megjelenik, jelentősen emelve a térség látogatottságát, tovább erősítve a város ismertségét.

Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a 2013-ban indult a Koronázási Ünnepi Játékok sikeréről szólt, Molnár Anita, a Magyar Turisztikai Ügynökség programigazgatója pedig a Tourinform Irodák megújulásának folyamatáról tartott előadást.

Székesfehérvár főépítésze, Lantay Attila előadásából megtudhattuk, milyen szerepe van a város építészeti megújításának a turisztikai fejlődésben, a fehérvári campussal is rendelkező Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézetének turizmus tanszék szakfelelőse, Pinke-Sziva Ivett pedig a desztinációmenedzsment előtt álló lehetőségekről beszélt előadásában.

A turizmus számára fejlesztett legújabb és leghatékonyabb eszközöket és felületeket Erdős Ádám, a Google Magyarország Travel Industry menedzsere mutatta be, Fekete Tamás, a Qilaq Solutions ügyvezetőjétől pedig a digitális lehetőségek, applikációk világába nyerhettünk betekintést – amely nagy segítség lesz Székesfehérvár legújabb elképzelései, a tematikus útvonalak digitális túraútvonalakként való megjelenítéséhez is.