Tervezd Fehérvárral a hosszú hétvégéket!

Tervezd Fehérvárral a hosszú hétvégéket!

A 2024-es év szóljon a tartalmas együtt töltött időről, a kirándulásokról, feltöltődésről. Vagyis Fehérvárról! Íme, néhány tipp, amiért Székesfehérvár lesz a hosszú hétvégés kiruccanások egyik favoritja.


A 2024-es évben négy háromnapos és két négynapos hosszú hétvégével számolhatunk, amelyek mellett ráadásul – karácsonykor – lesz egy hatnapos hosszú hétvége is! A kisebb kirándulások, pár napos feltöltődések ideje tehát már most előre tervezhető, ezért érdemes körülnézni Székesfehérvár fantasztikus lehetőségei közt!

Az ország egyik legjobban megközelíthető, színvonalas rendezvényekkel, gazdag kulturális lehetőségekkel és történelmi múlttal rendelkező nagyvárosa remek kikapcsolódási pont családoknak, romantikus hétvégére vágyóknak egyaránt. Az első hosszú hétvége, melyre már most érdemes lefoglalni a szállást, március 15-16-17-e péntek, szombat és vasárnap. Ebben az időszakban nem csak a belvárosi kiállítóterek, kávézók, üzletek, kulturális központok, valamint a város természetvédelmi területe, a Sóstó várja a látogatókat, de lehetőség van a város ünnepségén való részvételre is.  Székesfehérvár ugyanis minden évben egyedülálló programmal várja a megemlékezőket: ünnepi műsor, megemlékezés, fehérvári huszárok felvonulása várható a belvárosban.


De készülhetünk már a március 29-30-31 és április 1-jét érintő péntek, szombat, vasárnap, hétfői kikapcsolódásra is, amely 2024-ben a húsvéti ünnepkör és a tavaszi szünet ideje. Húsvéti programokat szervez a Sóstó Látogatóközpont, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete és természetesen a város is. A tojáskereső verseny a gyerekek kedvence minden évben, a felnőtteké pedig az ezt követő wellness a város szállodáiban, fürdőiben. Tervezd Fehérvárral a szabadidőd!Az év tervezhető hosszúhétvégéi:

  1. március 15-16-17. – péntek, szombat, vasárnap (Nemzeti ünnephez kapcsolódó)
  2. március 29-30-31 és április 1. – nagypéntek, nagyszombat, húsvét vasárnap, húsvét hétfő (Húsvét)
  3. május 18-19-20. – szombat, vasárnap, pünkösdhétfő (Pünkösd)
  4. augusztus 17-18-19-20. – szombat, vasárnap, hétfő, kedd (Nemzeti ünnephez kapcsolódó)
  5. november 1-2-3. – péntek, szombat, vasárnap (Mindenszentek)
  6. december 24-25-26-27-28-29. – kedd, szerda, csütörtök, péntek szombat, vasárnap (Karácsony)

Szilveszter 2024-ben keddre, az 2025 Újév napja szerdára esik. Érdemes tehát az újév 2025-ös ünneplésére ideje előre felkészülni, ami a szabadnapokat illeti.