Senki sem marad programok nélkül Fehérváron!

Senki sem marad programok nélkül Fehérváron!

Megtervezte már a nyarat? Ugye, hogy még egy kirándulás belefér! Mediterrán hangulat, aktív programok, kultúra és természet? Mindez együtt egy közeli helyen? Székesfehérvár varázslatos történelmi belvárosa, az örök szerelem szimbóluma, az Európa-szerte ismert Bory-vár, a Sóstó természetvédelmi terület tanösvényei az alap, ezen felül egész nyáron rengeteg program vár. Hibázni nem lehet, nálunk minden hétvégén történik valami. A szállóvendégek ráadásul ütős kedvezményekben részesülnek „Nyiss Fehérvárra!” kedvezménykártyával!

KEDVEZMÉNYKÁRTYA SZÁLLÓVENDÉGEKNEK

Letölthető eseméynaptár

Művészkorzó a belvárosban

Augusztus 7-ig minden szombaton Művészkorzóvá változik a belváros! A programok szombatonként 17 órakor kezdődnek a Városház téren. Színészek, zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak majd, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik az eseményen. Végül a Zichy-liget árnyas fái között komolyzenei dallamok andalítanak el minket.

Irány a Liget!

Bár a nagy zenei fesztiválokat idén nélkülöznünk kell, azért a FEZEN nem mondott le a buliról! Sőt! Július végéig, pénteken és szombat esténként igazi fesztiválhangulattal, partyval, koncertekkel várják a lazulni, bulizni vágyókat a FEZEN fesztivál jól ismert területén, a Ligetben. Ákos, Majka, Bagossy, Never Say Never, Rúzsa Magdi, vagy akár a hazai rockzene nagyágyúi… lesz miből választani.
Zene, nyár, Fehérvár

Ha már zene, annak szinte minden válfaja szerephez jut a fehérvári nyárban. A Harmonia Albensis (július 8., 15., 22.) templomi koncertjei mellett népzene és jazz is vár. Az Alba Regia Jazzfesztivál augusztus 9 – 11. között 3 estére kínál üdítő programot könnyű borok kíséretében a csodaszépen felújított Bartók Béla téren. Minden, ami jazz, szving, blues, ragtime, dixieland, bepop, cool, fusion... jól fog szólni!

Feltesszük a koronát - Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 13 – 22.

10 feledhetetlen napot ígér városunk legszebb és legfontosabb ünnepe idén augusztusban is. Az első napokban a néptáncosoké lesz a főszerep a Királyi Napok Folkfesztiválon, majd augusztus 19-én este a Bory-vár szomszédságában az Öreghegyi Mulatság várja a látogatókat. Augusztus 20-22. között a Koronázási Ünnepi Játékok a középkori királyi városba röpíti vissza a látogatóka: a belvárosban hagyományőrző csapatok, zenészek, gólyalábasok teremtenek középkori hangulatot, de ismét láthatunk élő sakkszínházi produkciót is. Augusztus 20-án a közönségkedvenc királyi óriásbábok vezetésével történelmi felvonuláson vehetünk részt, utána a Zichy-ligeti színpadon István a király koncert zárja a napot.


 

Garantáltan egész nyáron…

A Tourinform iroda garantált városnéző programjain Székesfehérvár ezer arcát mutatjuk, mindig más-más szemszögből könnyű, szombat esti városnéző sétákon vagy kisvonatos kirándulásokon, esetleg a Sóstó ökotúráin. Szakavatott idegenvezetőink avatnak be a város történetbe, legendáiba… Válassza a legnépszerűbb fáklyás Titkos túránkat, és maradjon éjszakára is színvonalas szálláshelyeink valamelyikén!

A kapitány titkai szabadulószoba – játék a hűvösben

Ha már nehezen bírja a meleget, és szívesen "hűvösre kerülne", nyomozza ki a kapitány titkait a belváros 400 éves épületének pincéjében kialakított szabadulószobánkban! A történelmi játéktér visszarepít a múltba, ahol izgalmas, logikai kalandozás várja a játékosokat. Előzetes regisztráció szükséges a Tourinform irodában.