Pünkösdi hétvége: virágba borul a belváros

Pünkösdi hétvége: virágba borul a belváros

Galambröptetéssel, virágalkotásokkal és énekkari fellépéssel ünnepli idén a pünkösdöt Székesfehérvár. A Pünkösdi Virágálom alkotásai a történelmi belvárosban várják négy napon át a sétálókat.


Hagyomány Székesfehérváron, hogy a helyi virágüzletek különleges, művészi kivitelezésű virágkompozíciókkal várják a történelmi belváros számos pontján a sétálókat pünkösd idején. Nem csak színpompás szelfipontok, de látványos élő köztéri alkotások is a Pünkösdi Virágálom munkái, melyek az idei évben május 17-e és 20-a között láthatók az Országalma és a Szent István-emlékjel közötti szakaszon. Ezúttal hat virágbolt és a Szent Kristóf Ház lakói által készített virágkompozíciók díszítik a belvárost az ünnepi időszakban és utána is.

A Pünkösdi Virágálom megnyitóját is érdemes megnézni május 17-én, pénteken 17:30-kor: az eseményen fellép a fehérvárcsurgói Csurgói Csicsergők énekkara, köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök, majd látványos galambröptetéssel emlékeznek meg a pünkösd lényegéről, a Szentlélek kiáradásáról. Az ünnepségen fellép az Alba Regia Táncegyüttes ARAMI Guba csoportja, akik táncházba várják ezután az érdeklődőket.