JamBoryVár, hetedhét határra szóló játékfesztivál

JamBoryVár, hetedhét határra szóló játékfesztivál

Lemezlovasokkal, kiállításokkal, koncertekkel és családi programokkal várja Székesfehérvár a májusban ide látogatókat. 

 

A gyermeknapi hétvégén két napra újra hatalmas játszótérré, igazi mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa: a mindig népszerű Hetedhét Játékfesztiválon ezúttal is számtalan játék és izgalmas programok várják a családokat. Lesz gólyalábas felvonulás, mese előadás, családi koncertek, bábszínház, lovagi torna, logikai játékok, mesejátéktér, csúzlizda és az elmaradhatatlan hétpróba.
A hétpróbázókra nagy feladat vár, ugyanis a Játékmúzeumban lakó Angelika baba szomorú: egy telefonbeszélgetést véletlenül meghallva azt hiszi, hogy „anyukájuk”, a muzeológus elhagyja őket. Ezért aztán a babák összefognak, és lázas szervezkedésbe kezdenek, hogy maradásra bírják. Ehhez azonban a Hétpróbában résztvevő gyerekek segítségére is szükség van. A feladatok között találnak éneklős és babaöltöztetős kihívást, segíteni kell a restaurátornak a sérült babák gyógyításában, rendet kell tenni a bababútorok között, de a papírszínház kulisszái mögé is beleshetnek a vállalkozó kedvűek.
Székesfehérvár leglátogatottabb turisztikai célpontja, „a szerelem vára” május 25-én, szombaton immáron huszonharmadik éve ad otthont a JamBoryVár kortárs művészeti bulijának, amely egyfajta lenyomata a fiatal alkotók kísérleti projektjeinek, ízelítő a 21. századi kreatív szellem termékeiből. A környezet - Bory Jenő vára -, melyben mindez megvalósulhat, historikus-romantikus minőségével átöleli és befogadja e különleges programokat.

A JamBoryVár XXIII. 2024-ben a régi hévvel, de új köntösbe csomagolva fogadja a Székesfehérvárra érkezőket, valamint a város lakosságát egyaránt. A dzsemborin szombaton 17 órától több kiállítás és fiatal előadó várja a látogatókat, de a workshopok is izgalmas programokat ígérnek: betekintést nyerhetnek a vendégek többek között Ambrus Izsák illusztrátor képregényeinek világába, Kovács Balázs elektronikai bütyköldéjébe és Szücs Dorina jóga foglalkozásaiba is. A Bory várban Szűcs Erzsébet kalauzolja végig a látogatókat, akiket Dragovoja Drin „Átcsallak” című fotókiállításával, valamint Burián Norbert, Deák Balázs és Czizik Balázs tárlatával és installációival is várnak a szervezők.

Az est során fellép a Loophia, a Monday Poetry, a LADY/BIRD, SAWA, valamint Bern Atom Santi, de lemezeikkel érkeznek a dj-k is. A buli 12 éves kor alatt ingyenesen látogatható.