POKET könyvautomata Fehérváron a Vörösmarty Színházzal szemben

POKET könyvautomata Fehérváron a Vörösmarty Színházzal szemben
Hétfőtől a Fő utcán POKET könyvautomata várja az irodalom rajongóit. A város polgármestere a közösségi oldalán adott hírt az automata telepítéséről. A POKET-gép helyére még nyáron, Instagram-oldalán kért javaslatot Cser-Palkovics András, így került a Vörösmarty Színházzal szembeni területre, ahol remélhetőleg sokan megállnak majd néhány percre, és választanak olvasnivalót maguknak a zsebkönyvkínálatból.

Már Székesfehérváron is elérhetőek a POKET-könyvek, a leleményes sétálók már fel is fedezhették a kihelyezett automatát a Belvárosban. A kezdeményezés 2018 tavaszán indult azzal a céllal, hogy az irodalmat és az olvasást népszerűsítse, közelebb vigye az olvasókhoz az automatából terjesztett, elérhető árú, könnyen szállítható zsebkönyv formában megjelentetett írásokat.

A kezdeményezés nagykövete Vecsei H. Miklós, vele találkozott dr. Cser-Palkovics András, a POKET-automata elhelyezéséről pedig Instagram-oldalán kért ötleteket a fiataloktól a polgármester. A legtöbb javaslat a Fő utcára, a Vörösmarty Színházhoz közeli elhelyezésre érkezett. A Városgondnokság közreműködésével a színházépülettel szemben helyeztek el egy ízlésesen kialakított, zöld növényzettel befuttatott keretet, ami igazodik a belvárosi helyszínhez és fedett tetőt biztosít a könyvautomatának.

A változatos és folyamatosan változó könyvkínálattal bíró POKET-automata remélhetőleg sok érdeklődőt, olvasót vonz majd Székesfehérváron is.

Tartalom és képek forrása: www.szekesfehervar.hu