Őszi tárlatkavalkád

Őszi tárlatkavalkád

A láblógatós vízparti kikapcsolódások után végre újra elérkezett a kulturális feltöltődés időszaka! Székesfehérváron remek művészeti bemutatók várnak kiállítótereinkben, íme néhány a gazdag őszi kínálatból!

Október 31-ig látható Bukovácz Lajos festőművész Mozaikok című tárlata a Pelikán Galériában. Egy nappal korábban zár a különleges képzőművészeti technikát, a paverpolt bemutató kisplasztikai tárlat az Aranybulla könyvtárban, amely a mesék és mondák világába kalauzolja el a látogatót. A Szent István Király Múzeum idei évi egyik legnagyobb szabású tárlata pedig IV. Béla magyar uralkodó emléke és öröksége előtt tiszteleg. A Hősök, szentek, hódítók című kiállítás eredeti tárgyakkal, installációkkal és gazdag grafikai tartalommal, egészen december végéig várja a történelmi-művészeti csemegére vágyókat.

A város „kislacija”, azaz Kiss László, Székesfehérvár ismert fotógráfusa Utcza-kép című tárlatával hoz új színt a fehérvári kiállítások sorába: az órajáték udvarában berendezett szabadtéri kiállításán szeretett otthona új dimenzióit tárja a belvárosban korzózók elé – egészen november elejéig.

Emellett persze az állandó kiállítások között is találunk számos csemegézni valót, mint például a 2019-es év kiállításának választott Réber gyűjteményt a Hetedhét Játékmúzeumban, de beleshetünk Dédapáink patikájába is a Fekete Sas Patikamúzeumban. A Szent István Király Múzeum számos izgalmas eseménnyel készül az őszi időszakban is, a könyvbemutatótól kezdve a gyógynövénygyűjtő túrán át egészen a vitrinből elővarázsolt mesékig...