Őszi városnéző programok

Őszi városnéző programok

Ismerd meg Székesfehérvár ezer arcát a Tourinform iroda könnyű városnéző sétáin vagy a Sóstó garantált ökotúráin! Szakavatott idegenvezetőink mutatják be a város történetét, legendáit, érdekes helyszíneit és rejtett kincseit minden héten más-más aspektusból.
Szemezgess kínálatunkból!

Előzetes regisztráció szükséges, melyet elérhetőségeink valamelyikén, vagy a programok alatti Regisztrálok gombra kattintva tehetsz meg.


Garantált stadiontúra

A stadiontúra során betekintést nyerhetsz a klub életébe, megtudhatod, hogyan működik a stadion a mindennapokban, felfedezheted a komplexumot és a hozzá tartozó érdekességeket.

Találkozó időpontja: 2021.09.17. 17 óra
Találkozó helyszíne: Sóstó Látogatóközpont
Részvételi díj: Teljes árú jegy: 1500 Ft/fő
                        Családi jegy: 3500 ft (2 felnőtt, 2 18 év alatti gyermek)
                        Köznevelési és felsőoktatási intézmények-, fogyatékkal élők-, valamint nyugdíjas csoportok számára 50%                            kedvezmény az aktuális jegyárakból.
                        8 év alatti gyermek: 100 Ft

Regisztrálok

Városunk rég- és közelmúltja a szobrok nyelvén... - Belvárosi séta     

A belváros szép szobrai mesélnek történelmünkről, és meghatározzák a város hangulatát is. Sétánk során a szobrokon keresztül idézzük meg a város fordulatokban gazdag történetét, közben olyan felfedezéseket is teszünk, amelyek a hétköznapokban rejtve maradnak.

Találkozó időpontja: 2021.09.18. 16 óra
Találkozó helyszíne: Tourinform iroda
Részvételi díj: INGYENES

RegisztrálokSzínháztól színházig - Belvárosi séta       


Reformkori séta a Pelikán udvartól a Vörösmarty Színházig.
Tudta-e hol kezdődött a magyar nyelvű színjátszás Székesfehérváron vagy hány híres színész kezdte itt pályáját?Melyik színésznő kedvence volt az Árpád fürdő? Ki mondta el Jókai Mór köszöntőjét a Vörösmarty Színház avatásán?

Találkozó időpontja: 2021.09.19. 16 óra
Találkozó helyszíne: Tourinform iroda
Részvételi díj: INGYENES

Regisztrálok


A királyné sakkot ad - Belvárosi séta           

Uralkodónők koronázása Székesfehérváron.
Ez alkalommal a Székesfehérváron zajló királyné koronázások titokzatos és magasztos pillanataiba nyerhetnek betekintést a résztvevők. Kiderül, mi motiválta királyainkat a párválasztásban, kinek állt jogában a királynő fejére tenni a koronát. Fellebben a fátyol a királyné jövedelmeiről és hatalomgyakorlásának lehetőségeiről is. Szó esik kalandos, nagyszerű vagy éppen szomorú uralkodónéi sorsokról, magasztos vagy éppen királynéhoz kevésbé méltó tettekről is.

Találkozó időpontja: 2021.09. 25. 16 óra
Találkozó helyszíne: Tourinform iroda
Részvételi díj: 1000 Ft/fő

Regisztrálok