Mindigmás városnéző séták

Mindigmás városnéző séták
Szeretné bejárni Székesfehérvár történelmi belvárosát egy kellemes nyáresti sétán, amikor nem száraz ismereteket kap, hanem bepillanthat kicsit a kulisszák mögé? Élményszerű, könnyed, mesélős programunkon minden héten újabb témát mutatunk be, és hol gasztro, hol kulturális irányba kalandozunk. Első alkalommal, június 28-án pénteken török kori sétára invitáljuk...

Török séta - 2019. június 28. 19:30

Fedezze fel velünk Székesfehérvár török kori emlékeit… vajon hol találkozhatunk még ma is a török félholddal? Milyen emlékek őrzik a 145 éves török uralom korát? Ismeri városunk török kori nevét? Sok más mellett ezt is felfedezheti egy kellemes nyáresti sétán idegenvezetőnkkel június 28-án, pénteken este 19:30-tól.

Részvételi díj: 1000 Ft/ fő (előzetes regisztráció szükséges)

Csontok a Bazilikából – 2019. július 05. 19:30

Kíváncsi rá, milyen testi elváltozások gyötörték III. Béla királyunkat és feleségét, Anna királynét? Mérgezésnek tulajdonítható-e a király csontjaiban az ezüst, a királynő csontjaiban az arzén és higany átlagosnál magasabb jelenléte?  Milyen betegségektől szenvedtek a középkori Fehérvár polgárai? Egyáltalán hány embert temettek el a bazilika falain belül és azokon túl? Mely királyaink esetében merülhet fel a személyazonosság lehetősége a fellelt csontmaradványok egyikével-másikával? Van-e magyarázat a honfoglaláskori jelképes koponyalékelés (trepanáció) széleskörű gyakorlatára? Induljon képzeletbeli felfedezőútra a Tourinform Iroda idegenvezetőjével.

Részvételi díj: 1000 Ft/ fő (előzetes regisztráció szükséges)

Parkok nyomában – 2019. július 12. 19:30

Hűsítő nyáresti séta Székesfehérvár belvárosának árnyas fái alatt. Ismerje meg velünk a virágos Székesfehérvárt! Több száz éves fák, hangulatos, virágzó terek nyomába eredünk, hogy újratöltődjünk a fák és belvárosi zöldkörnyezetünk hűsítő erejével…

Részvételi díj: 1000 Ft/ fő (előzetes regisztráció szükséges)

Fehérvári szeszhatározó – 2019. július 19. 19:30

Kis városi szeszhatározó "séta". Ha szeretne a pohár fenekénél mélyebbre tekinteni, csatlakozzon a jótékony alkoholos italokról szóló érdekes, történelmi sétánkhoz. Kik készítették az első bort? Hogyan került Európába a szőlő? Isznak-e más nemzetek fröccsöt? Aki eljön, egy kis kóstolóból sem maradhat ki…

Részvételi díj: 1500 Ft/ fő (előzetes regisztráció szükséges)

Habkönnyű nyáresti séta – 2019. július 26. 19:30

Könnyed városnézés, amelynek során Fehérvári édességek nyomában eredünk útnak. A belváros régi és mai cukrászremekeivel ismerkedhetünk meg, mint a Vörösmarty csemege, vagy a Somlói Revolúció. A sétánk során kiderül az is, hogy milyen kötődése volt Rigó Jancsinak Fehérvárhoz.
Meglepetés-kóstolóval egybekötött gasztronómiai sétánkra mindenkit szeretettel várunk!

Részvételi díj: 1500 Ft/ fő (előzetes regisztráció szükséges)

Online regisztráció

Általános információk:

A programokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken. A séták a Tourinform Székesfehérvár irodájától indulnak.

A szervező a programváltozás jogát fenntartja!

Tourinform Székesfehérvár
8000 Székesfehérvár, Oskola utca 2–4.
Telefon: +36-22/537-261
E-mail: idegenvezetes@szekesfehervar.hu 

Online regisztráció

Tudnivalók az online regisztrációról: Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az online regisztráció nem minősül foglalásnak. A regisztrációkat beérkezési sorrendben dolgozzuk fel és a szabad helyek függvényében igazoljuk vissza.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy online regisztrációt legkésőbb a programkezdést megelőző nap 17 óráig fogadunk.

Teljes nyári program