Március aktívan: túrák, kirándulások Székesfehérvár körül

Március aktívan: túrák, kirándulások Székesfehérvár körül

Ha március, akkor kirándulás! Székesfehérváron is beindul az élet: várunk túrákon, kirándulásokon, nordic walking foglalkozásokon egyaránt.


A márciusi napsütés a természetbe hívja a hosszú, szürke tél után az embert. Ennek jegyében szervezzük a Sóstó Látogatóközpont madárleső túráját is: A Sóstó Természetvédelmi Területén töltött séta keretében mutatjuk be a környék éledő madárvilágát március 9-én, 10:15-től. A szerencsések láthatnak récéket, gémeket, búbos vöcsköket is!A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség is várja a résztvevőket tavaszi programjaikon: nordic walking foglalkozásaik márciusban minden hétfőn 17 órakor a székesfehérvári Öreghegyi Közösségi Ház főbejáratától indulnak, érdemes csatlakozni! Szerdai napokon pedig 15 órakor indul a nordic walking, mégpedig az István Király Általános Iskola főbejáratától.
A Szövetség nagyobb kiruccanásokat is tervez márciusban a nordicosoknak: a Várak, kastélyok program keretében március 26-án, kedden indulnak a Budai Várnegyedbe. A túrát Szepesiné Sz. Piroska (szepesi.piroska54@gmail.com) Nordic Walking instruktor vezeti, akinél lehet jelentkezni a programra. A résztvevők tartalmas sétát tesznek a Budai Várban, meglátogatják a Mátyás templomot, sétát tesznek a Várkerületben. A kirándulás 8:48-kor a székesfehérvári vasúti pályaudvarról indul.

Március 16-án a Vértesbe vezet a túrázók útvonala. A túra érinti Várgesztes várát, a varázslatos Mátyás-kutat, a Szép Ilonka-forrást, a lenyűgöző Körtvélyesi-kilátót, és a sok emlékét idéző Majosházat. A csoport szombaton reggel 7:30-kor a csákvári Szabadság téri buszmegállóból indul, s innen busszal utaznak Kőhányásra, ahonnan a túra indul. A csoportot Mester Zsolt (mesterzs85@gmail.com) vezeti, jelentkezni is nála lehet.