Kulturális feltöltődés

Kulturális feltöltődés

Állandó kiállításaink mellett több különleges időszaki tárlattal kecsegtet az idei ősz, melyeket nem érdemes kihagyni! Egy csokorba gyűjtöttük azokat a kiemelt újdonságokat, melyek az ősz folyamán, hosszabb-rövidebb ideig, felejthetetlen élményekkel várnak bennünket.

ŐSZi PROGRAMKAVALKÁD

Barokk mennyország - Kincsek, rejtélyek a Szent István király-székesegyházból

Székesfehérvár gazdag kulturális kínálatából is kiemelkedik a Csók István Képtár nagyszabású kiállítása a 250 éves Szent István-székesegyház legszebb és sosem látott mutárgyaiból. Száznál több barokk festmény, szobor és ötvöstárgy izgalmas történetimuvészeti titkok kíséretében.
A kiállítást október 23-ig, vasárnaptól péntekig 10–18 óráig, szombaton 9–18 óráig láthatják az érdeklődők a Csók István Képtárban.

Részletek

 „Akit Jeruzsáleminek nevezünk” - II. András élete és uralkodása

Az idei Koronázási Ünnepi Játékokhoz kapcsolódóan a Szent István Király Múzeum II. András uralkodó életének legfontosabb eseményeit eleveníti meg egy rendhagyó tárlat keretein belül. Kiemelt szerep jut András szentföldi hadjáratának, az Aranybullának és Gertrudis királyné szarkofágjának. Izgalmas installációk idézik meg a múltat és kalauzolják végig a látogatókat, ne hagyja ki!
A kiállítás a Rendházban (Szent István Király Múzeum, Fő u. 6.) 2018. december 31-ig tekinthető meg.  

Részletek

Vonalba zárt történetek - Réber László grafikusművész új állandó kiállítása

Réber László gyermekkönyv illusztrációin generációk nőttek fel. Neve elválaszthatatlanul összeforrt Janikovszky Éva és Lázár Ervin nevével. Kevesen tudják azonban róla, hogy nemcsak illusztrációkat, hanem autonóm grafikákat és plasztikákat is készített. Alkotótevékenységét számtalan szakmai elismeréssel jutalmazták itthon és külföldön. Szuggesztív, csupán néhány vonalból kialakított rajzai a 20. századi magyar grafika műfajának kiemelkedő jelentőségű darabjai. Képein a szigorú rend és a mindent átható humor érzékeny egyensúlya valósul meg.
Az állandó kiállítás a Hetedhét Játékmúzeumban tekinthető meg keddtől vasárnapig, 10–18 óráig.

Részletek

ŐSZI PROGRAMKAVALKÁD