Kortárs csemegék a pünkösdi hétvégén

Kortárs csemegék a pünkösdi hétvégén

Olyan előadókat vonultat fel az idei Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron, mint Barabás Lőrinc, Lovasi András és a Blahalouisana. A Csónakázó-tó partján és a belvárosban huszonharmadik alkalommal szervezik meg a háromnapos összművészeti programsort.


Május 17-e és 19-e között, a Székesfehérvár szívében található megújult Csónakázó-tó partján, valamint a belvárosi, szintén felújított Bartók Béla téren rendezik meg az idei esztendőben is a Kortárs Művészeti Fesztivált. Remek, nagyszabású programokkal készül a megyeszékhely a pünkösdi hétvégére: zene, tánc, irodalom, kiállítások, workshopok várják a látogatókat. Itt lesz Lovasi András, a Blahalouisiana, Barabás Lőrinc, Soharóza kísérleti kórus Harcsa Veronikával, Bősze Ádám és Megyeri Léna, Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós – csak néhány név a színpadi fellépők közül.

A nagy nevek mellett a kortárs művészet legjava mutatkozik be a fesztiválon: lesz cirkuszművészeti előadás, balett- és táncbemutató, divatkiállítás, grafikus workshop, textilművészet is. A Székesfehérvári Művészek Társasága szabadtéri projektjei pedig gondolkodásra, diskurzusra ösztönzik a látogatókat.

A pünkösdi időszakban Székesfehérvár további kulturális csemegéket is kínál a kikapcsolódásra vágyóknak: május 17-e és 24-e között a XIX. Kárpát-medencei Népi Textilfesztivál „Színhangulatok szőttesekkel” című, a díjazott alkotásokból összeállított kiállítását is érdemes megtekinteni a Városházán. Szabó Noémi festőművész „Intro/véna” című kiállítása a Köfém Művelődési Házban várja a látogatókat május 14-e és június 4-e között. A kortárs művészetek rajongóit várják a Felsővárosi Alkotóházban is ezekben a napokban: május 17-e és 18-a között a nyitott műterem program keretében tekinthetik meg az alkotás folyamatát a vendégek. A Székesfehérvári Művészek Társasága kollektív tavaszi tárlata is látogatható ebben az időszakban: a Pelikán Galéria és Pelikán Fészek Padlás Galéria május 10-e és június 14-e között rendezi meg a Szabad gondolatok című kiállítását.