Gasztro változások Fehérváron

Gasztro változások Fehérváron
A 2019-es esztendő új színeket hozott Székesfehérvár gasztronómiai palettájára, amelyek izgalmas felfedezésre ösztönzik a szívesen kóstoló vendégeket. Jó hír, hogy tényleg minden téren minőséget hoztak a felhozatalba az újonnan megjelenő szereplők, akik között van sörfőző mester, kávéspecialista, a keleti ízek szakértője és tősgyökeres helyi is.  De nézzük sorban az újdonságokat.
A belváros a helyiek és a turisták közkedvelt célpontja, ahol a reggeli fogalmát és a keleti ízek élvezetét emelte új szintre a Bambu Cafe Bar Kitchen a Fő utcán. Végre egy hely, ahol különleges koktélbár kapott helyet, ahol a szusi olyan, amilyennek lennie kell, s ahol az enteriőrt is hangulatos dizájnba csomagolták. Szintén belvárosi változásnak ígérkezik a régi Prága söröző megújulása, amelynek meglepetés elemei áprilisban kerülnek napvilágra.

Damniczki Balázs belvárosi cukrászdája is készül már a melegebb szezonra, fagylaltjai között ízlelhetők újdonságok: a mangó-maracuja alapú, aszalt barackos öntettel meglocsolt fagylaltja, illetve a vérnarancs és a pink grapefruit alapú fagyikülönlegességei mellett saját készítésű szörpök és kávékülönlegességek is várhatók. A kávék szerelmesei az amerikai kávézólánc új fehérvári fellegvárában, az Alba Plázában nyílt Starbucksban is kipróbálhatják kedvenceiket, akár elvivős papírpohárban, akár helyben fogyasztva.

Az éttermek terén is izgalmas újdonságokkal szolgál a város: vadonatúj környezetben, jó áron kínál napi menüt az Aréna Bisztro Sóstó, amelynek étlapján emellett mexikói étkek szerepelnek. A város ismert és elismert fehérvári családja, a Viniczai is új utakra evezett – cukrászdája mellett most éttermet nyitott Viniczai’s Restaurant & Bar néven a Jancsár közben, ahol a séf, Viniczai György neve fémjelzi az étlapot. Gazdag, jól ismert hazai ízvilág új köntösben – ez jellemzi kínálatukat, amelyben szintén helyet kapott a napi menü.

A sörök szerelmesei most nagyon boldogok lehetnek Székesfehérváron – a Budai úton nyitott sörözőt és kézműves sörfőzdét 972 Brewpub néven a fehérvári Pásztori Ferenc és felesége, Pásztori-Horváth Renáta sörfőző mester szakmérnök. Minőségi, klasszikus, letisztult ízeket ígérnek, de szezonális és meghökkentő különlegességekre is számíthat itt a fogyasztó – aki hozhatja gyerekét, kutyáját egyaránt, mindenkit szívesen látnak. A Bory-várhoz kirándulók is jóleső változásokat tapasztalhatnak: megújult a Vár Étterem, érdemes neki esélyt adni.