Tavaszi bakancslista Fehérváron

Tavaszi bakancslista Fehérváron

Kultúra, sport vagy multicsarnok, kutyás kikapcsolódás vagy történelem – jöhet bármi, Székesfehérvár ezen a tavaszon is izgalmas lehetőségeket tartogat! Ime a top bakancslistás javaslataink!

Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya

1. Újabb szenzációs kiállítással várja a látogatókat a Szent István Király Múzeum a Csók István Képtárban: „Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora” című tárlathoz a kincseket három kínai intézmény – a Shanghai Múzeum, a Kuzhou Múzeum és a Chengdu Régészeti Intézet – biztosította. Kína csodálatos és rejtélyes világát mutatja be a kiállítás, melyben – címéhez hűen – varázslatos jádetárgyak, ritka lakkedények, bronz szertartási tárgyak, valamint az egykori kínai életet megidéző épületmodellek és agyagfigurák is láthatók. A tárlat anyagát Európa egyik legjelentősebb kelet-ázsiai anyagát őrző múzeuma, a budapesti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum tárgyegyüttese egészíti ki.
2. Székesfehérvár egyik legújabb kiállítótere káprázatos enteriőrben őrzi a város egyedi múltját. Olyan helyszín, amit nem érdemes kihagyni! A Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont kőtárában bazilikatörténeti kiállítás, kutatóintézet és látogatóközpont is helyet kapott, amely a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyhez kapcsolódva mutatja be annak történelmi, társadalmi, földrajzi és építészeti jelentőségét. A Solium Regni - Az ország trónusa címet viselő állandó kiállításon a Magyar Királyság egykori koronázó templomának fennmaradt kőfaragvány töredékei nyűgözik le a látogatót.
3. Közel s távol még egy olyan nagyságrendű sportközpont nincs, mint ami most készült el Székesfehérváron! Az Alba Aréna multicsarnokban remek programok várhatók, ám amíg megnyílik tavasszal, addig is nyílt napokat rendeznek, hogy bárki megnézhesse! Aki szeretné látni a backstage-et, az ország legújabb sportközpontját, az február 23-án 14 és 20 óra között, majd február 24-én 9 és 20 óra között látogasson el az Alba Arénába!
4. Székesfehérvár a kutyás látogatókat is nagy örömmel várja! Gyere te is kedvenceddel! Állatbarát már például a fehérvári vasútállomás is: a főbejárat mellé chipleolvasó készüléket telepítettek, amely segít a talált, kóbor állatok beazonosításában. Sétálhatsz kedvenceddel az Alba Pláza épületében is, ahol szintén több üzlet fogadja szeretettel a kiskedvenceket. A belváros több kávézójában jó szívvel fogadják a kutyusokat, továbbá városszerte kutyatoalettek teszik komfortossá a kutyasétáltatást. Remek parkok, erdők, kiülők és kutyafuttatók biztosítják a nyugodt kutyás kikapcsolódást Székesfehérváron. Az állatbarát szállodákban pedig a pihenés is nyugodt.