Farsangolás Székesfehérváron

Farsangolás Székesfehérváron

Jelmezes felvonulással, kirándulással, tánccal és fánkevéssel várja Székesfehérvár a karneváli hangulatra vágyókat. A színes farsangi forgatag ezen a hétvégén is több napos kikapcsolódást ígér a királyok városának látogatói számára. Íme a legjobbak!


Remek, tavaszias időjárást ígértek erre a hétvégére az időjósok, ezért érdemes szabadtéri farsangolással kezdeni a szombatot Székesfehérváron! A Sóstó Látogatóközpont farsangi túrája február 10-én 10 óra 15 perckor indul az előre regisztrálók számára (sosto@szekesfehervar.hu). A farsangi túrára érdemes beöltözni, hogy a természetvédelmi terület állatai is megtudják, mi fán terem a farsang az emberek számára! Állomásról állomásra járnak a farsangolók a sétányon, melynek során játékos formában ismerkedhetnek meg a környék állatvilágával.

A pihentető ebéd után, 16 órakor kezdődnek a jobbnál jobb farsangfarki programok a városban: az Öreghegyi Közösségi Ház jelmezes farsangi mulatságot rendez, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt maguk készíthetik a farsangi álarcukat. Persze lesz egyéb izgalmas és látványos lehetőség is a csillámtetoválástól az arcfestésig. Itt lesz Andi bohóc, aki interaktív műsorral várja a résztvevőket, valamint a Batyu Színház, amely mesejátékkal szórakoztat. Ez az a buli, ahová tényleg csak jelmezben lehet érkezni!Innen aztán átruccanhatunk az Alba Regia Táncegyesület Malom utcai Táncházba, ahol a hagyományos táncház ezúttal farsangi mulatságba csap át. A 17 órakor kezdődő programon busó maszkot készíthetnek a látogatók, majd pedig  „A-a-a, a farsangi napokba…” címmel népi gyermekjátszóra várja a gyerekeket Bokáné Zemancsek Edit.  Este „Csikóbál” kezdődik, melynek házigazdája az Alba Regia AMI Derce csoportja lesz. Ezután a felnőtteké a táncparkett, akiknek 20.30-tól magyarpalatkai táncokat tanítanak. Ezután pedig szabad a tánc, melyhez a muzsikát Galiba zenekar biztosítja. Itt is farsangi jelmez a „dress code”.Vasárnap is érdemes Székesfehérváron karneválozni: február 11-én 16 órakor ugyanis a belvárosi Igéző elöl hagyományos farsangfarki felvonulás indul a Szabad Színházzal. A jelmezes, vidám menetet és a mulatságot Danny Bain és Ágoston Béla kíséri, bárki csatlakozhat hozzájuk! A Basa utca 1. szám alatti helyszínen játékos fánkevő fordulókat is rendeznek. Farsangra fel!