Dinnyési Várpark

Dinnyési Várpark

A Várpark 44 középkori magyar várat mutat be egyedülálló módon. A makettek eredeti anyagokból készültek és az eredeti helyüket foglalják el a Nagy-Magyarország formáját követő sétányon, melyet királyok, kormányzók, fejedelmek emlékoszlopai vesznek körül. Alekszi Zoltán várparkja bekerült a Guinness rekordok közé.

A Dinnyésen megtekinthető várak egyedisége abban rejlik, hogy a legvalósághűbb megjelenés érdekében az épületek eredeti anyagukból, fából és kőből készültek. 44 vár készült itt el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak az eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. 2019-ben megépült a skanzen és a szekérvár, palánkvár is a várparkban.A skanzenben egy fatemplomot is felfedezhetünk benne egy szoborgyűjteményt- az Árpád-házi szentek szobrait- mely egyedülálló a világon.

A makettek minden korosztály számára élményt jelentenek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére.