Augusztusi csillaghullás a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban

Augusztusi csillaghullás a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban
A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára vezetésével fedezhetjük fel a csillagos ég nagyszerűségét. A megfigyelés augusztus 12-én, hétfőn, 20:30-kor veszi kezdetét.

Az augusztusi csillaghullás egyike a közismert égi természeti csodáinknak. Idén augusztus 12/13-án lesz a leglátványosabb jelenség: a Perseidák meteorrajból származó hullócsillagok ezen az éjszakán hullanak a legszaporábban. 

Az esti égen nem csak a meteorokat figyelhetjük meg, hanem a Hold krátereit, a Jupiter felhősávjait és holdjait, valamint a Szaturnuszt és gyűrűrendszerét is. Az égi kalandozásban a Magyar Csillagászati Egyesület tagjai segítenek, akik távcsöveikkel kalauzolják az érdeklődőket az égi látnivalók világában.Fontos tudnivaló, hogy a hullócsillagok megfigyeléséhez nincs szükség semmilyen távcsőre, azok szabad szemmel láthatók a legjobban, hiszen az égbolt bármely részén feltűnhetnek. Érdemes leheveredni egy pokrócra, hiszen így kényelmesebb a hullócsillag-les. A csillagképek világában is segítenek eligazodni a csillagászok. A programra előzetes regisztráció szükséges.

Belépők (megvásárolhatók a recepción): teljesárú (felnőtt) jegy: 1 500 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 1 000 Ft/fő. A túra előtt akár könnyű vacsora is fogyasztható.

Tartalom és képek forrása: www.szekesfehervar.hu