Alba Regia Feszt - jazz és bor találkozása a Zichy ligetben

Alba Regia Feszt - jazz és bor találkozása a Zichy ligetben
Augusztus 1-3-ig minden zenekedvelőnek a királyok városában a helye, ahol 12 ingyenes koncerttel, díjnyertes magyar borokkal és minőségi ételekkel várják a közönséget! Többek között Deseő Csaba, Vörös Janka, a MÖRK, a BIN-JIP és Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic Word koncertjeit élvezhetjük a fesztiválon.
Az Alba Regia Feszten két színpadon váltják egymást a jobbnál-jobb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok három napon keresztül. A korábbi helyszíneket kinőve idén a Zichy Liget tágas terében rendezkednek be, ahol a koncertek mellett a Borbély Családi Pincészet, a Sáfrán Pince, a Szabadkai Pincészet és a Friday Winery minőségi borkínálatába is belekóstolhatunk.A nagyszínpad fellépői között a hazai zenei élet olyan élvonalbeli produkcióit hallhatjuk, mint Deseő Csaba, Vörös Janka, a MÖRK, a BIN-JIP vagy a Halper Hendrix Experiment.ba Regia Feszt-re egy ünnepi koncerttel készül szombaton. Előtte hazánk egyik legkülönlegesebb hangzású alternatív bandáját a BIN-JIP-et hallhatjuk.

Idén is az a célunk, hogy ne csak magunknak és zenészeknek szervezzünk jazzfesztivált éppen ezért próbáltunk olyan zenekarokat a színpadra hívni, amik szélesebb körben szólítják meg a közönséget - mondta Mits Gergő a fesztivál egyik főszervezője. Bízunk abban, hogy az emberek jól érzik majd magukat, hiszen nem csak igényes zene, hanem finom borok és ételek is lesznek a Zichy ligetben.A Bartók Béla tér felújítása miatt idén a Zichy ligetbe költözött ideiglenesen a fesztivál – hangsúlyozta Vörös Tamás a fesztivál másik főszervezője. A nagyszínpad nem a Fő utca, hanem a liget fele lesz és a Zenepavilon környékére építjük majd a kisebbik színpadot. A két színpadon rotációban lesznek a koncertek, miközben a környékbeli borászok nedűit lehet kóstolni.A fesztivál első napján rögtön egy izgalmas zenei kalandban merülhetünk el: Jimi Hendrix dalait élvezhetjük a Halper Hendrix Experiment sajátos jazzes felfogásában. Őket a Fehérvár Big Band követi, a hazai pop zenei élet egyik legnagyobb formátumú énekesnőjével, Zsédával az élen.

Pénteken a székesfehérvári születésű, orgánumában Janis Joplint megidéző énekeső Vörös Janka izzítja be a nagyszínpadot. Ezen az estén ugyanitt a funk és soul alapokon nyugvó, de eklektikusan mai hangzású MÖRK zenéjére bulizhatunk egy nagyot.

A kisszínpadon sem kisebb nevekkel készülnek a szervezők, mint Török Ádám, aki Mini Acoustic Word zenekarával és Bartók On Rock zenei anyagával érkezik Székesfehérvárra. Ugyanitt még a Vörös Tamás Projekt, a Shaibo, a DAS Trio, az Éva Muck Trio és a Cymbal Rush lépnek még fel.

A csaknem húsz éves hagyományra visszatekintő Alba Regia Feszt és a városból útjukra indult sikeres művészek szolgálnak bizonyítékul arra, hogy Székesfehérvár nem csak a királyok városa, hanem a zenéé és a kiváló zenészeké is!

PROGRAM

NAGYSZÍNPAD – Zichy Liget
augusztus 1., csütörtök
19:00 Halper Hendrix Experiment
22:00 Fehérvár Big Band feat. ZSÉDA
augusztus 2., péntek
19:00 Vörös Janka New Series
22:00 MÖRK
augusztus 3., szombat
19:00 BIN-JIP
22:00 Deseő Csaba 80!

KISSZÍNPAD – Zichy Liget
augusztus 1., csütörtök
17:30 Vörös Tamás Projekt
20:30 Shaibo
augusztus 2., péntek
17:30 DAS Trio
20:30 Éva Muck Trio feat. Muck Ferenc
augusztus 2., szombat
17:30 Cymbal Rush
20:30 Mini Acoustic Word Bartók On Rock

Tartalom és képek forrása: www.szekesfehervar.hu