V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a mohácsi busókkal!

V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a mohácsi busókkal!
Január 27-én rendezik meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált, ahova idén is ellátogatnak a mohácsi busók, a jó hangulatról pedig a mohácsi Poklade zenekar gondoskodik.

Szombaton a kistermelők, őstermelők és a vendéglátósok kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket és a kilátogatókat ezen a délelőttön a Jancsárkertben.

Egész nap zene és műsoros fellépők kísérik a rendezvényt, valamint 7 – 13 óráig a heti termelői-  és biopiac lesz a csarnokban.Gasztro utcára lelhetnek az odalátogatók a csarnok és a rendezvényt befogadó fűtött sátor között, valamint a sátor előtt. 

Nevezni még lehet, a díj nem változott, 6000 Ft/csapat. Ezért a csapatok 5 kg kolbászhúst darálva és 1 kg kenyeret kapnak. (Ezen felüli hús mennyiséget mindenki a helyszínen üzemelő FÖ-MO húsboltból veheti meg, előre jelezve a mennyiséget). A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fűszerről, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközről (bél, kolbásztöltő, keverőedény, kések, vágódeszka) valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról stb. (A bél, a fűszerek és ízesítők, savanyúságok a helyszínen, a nyitva tartó piacon is megvásárolhatók.)

További információ itt!